Biologische quinoa

Wat is biologische quinoa? En waar komt het vandaan?

Quinoazaden lijken sterk op graankorrels en worden op dezelfde manier als rijst, couscous en dergelijke in de keuken gebruikt. Nochtans is quinoa geen graan, maar een pseudograan, dat geoogst wordt als de zaden uit een éénjarige plant met rode of oranje pluimen. De blaadjes van deze plant, die tussen 60 centimer en 2 meter hoog kan worden, lijken op spinazieblaadjes maar worden niet gegeten. 
Quinoa, oorspronkelijk afkomstig uit de hoogvlakten van Zuid-Amerika, kan wit, rood of zwart van kleur zijn.
Onze biologische quinoa is een natuurlijk product, geteeld zonder gebruik van kunstmeststoffen, chemische pesticiden of genetisch gemanipuleerde organismen. 
Het brede Allnuts gamma bevat onbewerkte biologische witte quinoa, biologische rode quinoa, biologische zwarte quinoa en een biologische quinoamix, waarin we de 3 kleuren biologische quinoa mengen met elkaar voor een extra smaakdimensie.
We bieden eveneens gepofte biologische quinoa aan.
Ons volledig quinoa gamma is TUV Nord Bio gecertificeerd en bovendien is Allnuts, als ambachtelijk bedrijf, IFS V7 gecertificeerd. Dit betekent dat al onze aangeboden voedingsmiddelen gegarandeerd smaakvol zijn en van de beste, gecontroleerde kwaliteit. 

Zo bereid je de lekkerste quinoa

Je kiest welke kleur quinoa je wil bereiden. Hou je van natuurlijke quinoa met een zachte structuur en milde smaak? Kies dan Allnuts witte quinoa of Allnuts witte biologische quinoa.
Hou je van zeldzamere quinoasoorten met meer pit en een stevige bite? Kies dan voor Allnuts rode quinoa of Allnuts zwarte quinoa, beiden biologisch geteeld.
Welke quinoa je ook kiest, reken op ongeveer 75 g ongekookte quinoa per persoon.
Spoel de quinoa af onder koud stromend water. Neem daarvoor een vergiet met hele kleine gaatjes. 
Doe de quinoa in een kookpot en voeg tweemaal de hoeveelheid water toe. Dus voor 1 persoon doe je 75 gr quinoa en 150 ml water in de kookpot. Breng aan de kook. Zodra het water kookt, verlaag je de temperatuur tot het water zachtjes blijft koken en zet je best het deksel schuin op de kookpot  om overkoken te vermijden. Reken nu ongeveer 12 minuten. Giet het overtollige water af en roer de quinoakorrels los met een vork. Als je de quinoa meteen kruidt met peper en zout en wat olijfolie, nemen de quinoakorrels de smaken beter op.

Recepten met quinoa

Quinoa is een veelzijdig ingrediënt in de keuken, daarom gaan we er graag mee aan de slag. Je zal dan ook regelmatig recepten met quinoa terugvinden als je onze webshop of facebook bezoekt.