Muesli

Muesli in het Allnuts assortiment

Bij Allnuts.be koop je de lekkerste huisgemaakte muesli of havermixen. We stellen de mixen artisanaal samen met grove havervlokken van de beste kwaliteit en combineren ze met onze verse, onbewerkte noten, zaden en pitten in de Allnuts Muesli noten en zaden. Daarnaast mengen we ons kwalitatief gedroogd fruit onder grove havervlokken in de Allnuts Muesli Gedroogd fruit. Een derde muesli mix noemt Allnuts Muesli royal waarin we grove havervlokken mengen met zowel noten, zaden en pitten als gedroogd fruit.

Onze mueslimixen bestaan voor ongeveer 75% uit havervlokken en 25% overige ingrediënten (noten, zaden, pitten en/of gedroogd fruit).

Havermixen grof en havermixen fijn in het Allnuts assortiment

Bij Allnuts kan je havermixen kopen op basis van grove havervlokken en havermixen op basis van fijne havervlokken. 

Onze havermixen op basis van grove havervlokken noemen we Muesli Gedroogd fruit ofwel Havermix grof gedroogd fruit, Muesli noten en zaden ofwel Havermix grof noten en zaden, Muesli Royal ofwel Havermix grof Royal.

Onze havermixen op basis van fijne havervlokken noemen we Havermout Gedroogd fruit ofwel Havermix fijn gedroogd fruit, Havermout noten en zaden ofwel Havermix fijn noten en zaden, Havermout Royal ofwel Havermix fijn Royal. 

Wat is het belangrijkste verschil tussen havermix grof en havermix fijn?

Alle Allnuts havermixen worden in eigen atelier ambachtelijk samengesteld met de beste ingrediënten. Het grote verschil in de grove havermixen (muesli) en de fijne havermixen (havermout) zit in de bereidingstijd. 

Havermixen met grove havervlokken (muesli) dienen gedurende een nacht geweekt te worden in een koude vloeistof (zoals melk) of yoghurt. Je kan deze grove havervlokken-mixen (muesli) ook garen door ze ongeveer 20 minuten zachtjes te koken.

Havermixen met fijne havervlokken (havermout) hebben een kortere bereidingstijd. De fijne, kleinere havervlokken zijn namelijk sneller gaar dan grove havervlokken. Voor koude bereidingen is het in principe niet nodig om de havervlokken een nacht te weken, al vinden wij het wel lekkerder. In warme bereidingen zijn de fijne havervlokken (=havermout) al klaar na 5 à 10 minuten. 

Welke havermixen je ook kiest, muesli of havermout, in een warme bereiding is het altijd beter om de havervlokken 5 minuten te laten rusten eens ze gekookt zijn. Het eindresultaat is romiger en smaakvoller. Enkele lepels koude melk toevoegen aan het einde van de bereiding bevordert eveneens de smeuïgheid van het gerecht.