Bloem en meel 

Bloem en meel kopen 

Op onze webshop kan je terecht voor meerder soorten bloem en meel. We hebben zowel boekweitmeel, als speltmeel en speltbloem is ons assortiment. Al deze soorten zijn gemaakt van 100% biologische granen. Dit wil zeggen dat ons bloem en meel vrij is van pesticiden, herbiciden en ook van andere toegevoegde suikers. 


Er zijn heel wat recepten waarin je bloem en meel kan gebruiken. Vooral bakrecepten doen het hierbij goed. Boekweitmeel is tegenwoordig populair bij het maken van boekweitpannenkoeken. Daarnaast wordt boekweitmeel ook vaak gebruikt in bakrecepten zoals koekjes, taarten, cake, … Het meel kan in principe gebruikt worden ter vervanging van tarwebloem in alle recepten. 


Verschil bloem en meel 

Tussen bloem en meel zit een groot verschil. Ons biologisch meel wordt gemaakt van granen die vermalen zijn. Bij het maken van meel blijft de hele graankorrel behouden namelijk de kiem, de meelkern en de zemelen.


Daarnaast hebben we ook onze biologische bloem. Bloem blijft over wanneer je meel zeeft. Hierdoor is bloem veel fijner van structuur en is het vaak ook wit van kleur. Door het meel te zeven, haal je de zemelen eruit.