Rozijnen

Volledig assortiment rozijnen bij Allnuts

Bij Allnuts heb je een ruime keuze uit lekkere, sappige rozijnen. Gele rozijnen, gele jumbo rozijnen, blauwe rozijnen, sultana rozijnen, krenten en biologische Sultana rozijnen koop je allemaal online bij notenshop Allnuts.be. Wil je een 1-pot systeem met rozijnen kopen, bestel dan de Allnuts studentenhaver, rozijnenmix, bessenmix of healty mix die we zelf samenstellen in ons ambachtelijk atelier.

Wat is een rozijn? Waarom en wanneer rozijnen eten?

Een rozijn is een gedroogde druif. Door het drogen verdwijnt het meeste vocht uit de druiven, waardoor rozijnen een hogere suikerconcentratie hebben en dus zoeter smaken dan druiven. Zie gedroogde rozijnen niet als alternatief voor vers fruit, daarvoor zijn rozijnen van nature te suiker- en energierijk. Rozijnen kunnen wel een lekkere vervanger van koek en snoep kunnen zijn. 

Waar komt het woord "rozijn" vandaan?

Rozijn komt van het Franse woord "raisin", wat "druif" betekent. Een rozijn is in het Frans dan ook gewoon "raisin sec", droge druif want een rozijn is een gedroogde druif.

Recepten met rozijnen

Rozijnen zijn rijk aan natuurlijke suikers en daarom een lekker ingrediënt om toe te voegen aan allerhande zoete, maar ook hartige gerechten.
Ook in drankjes doen rozijnen het goed. Rozijnen zijn hét basisingrediënt van Hollandse boerenjongens, waarbij rozijnen geweekt worden in brandewijn.
We delen regelmatig onze snelle en gemakkelijke recepten op basis van Allnuts rozijnen van de beste kwaliteit. Probeer zeker onze Peren-hazelnootchutney als je de volgende keer een kaasplank serveert!