Toont 1-13 van 13 resultaten

Toont 1-13 van 13 resultaten

Granola en muesli

Ruim kwaliteitsgamma

Huisgemaakte mixen zonder toegevoegde suiker

Handige 1-pot systemen

Voor voedzame ontbijtjes en gebak

Allnuts granola en muesli, uitgebreid online kwaliteitsassortiment

In onze webshop Allnuts.be wordt ons "Granola en muesli" gamma ingedeeld in 3 categorieën, zijnde muesli, granola en havermout. Het zijn allemaal kwaliteitsproducten, waarbij we vertrekken van de beste havervlokken, noten, zaden, pitten en gedroogd fruit met een lekkere smaak. In ons ambachtelijk Allnuts atelier stellen we allerhande artisanale mixen vers samen, die vooral genuttigd worden tijdens het ontbijt. Maar er zijn ook mixen bij die je eveneens kan gebruiken om voedzame koekjes, powerrepen en andere gerechten te maken. 

Wat is granola? Hoe en wanneer eet je granola?

Granola is het mengsel van granen (meestal havervlokken), noten, zaden en pitten gemengd met olie en zoetstof (meestal honing) dat vervolgens in de oven geroosterd wordt. Na het roosteren kan je stukjes gedroogd fruit of andere ingrediënten (bijvoorbeeld cacaonibs) aan de granola toevoegen.

Je kan meer smaak geven aan zelfgemaakte granola door er specerijen zoals gemalen kaneel, gemalen kardemom of vanille aan toe te voegen alvorens het granola mengsel te roosteren. Een tikkeltje zout geeft eveneens een flinke smaakboost aan je home made granola.

Granola is gebruiksklaar en wordt als voedzaam ontbijt genuttigd, samen met melk, yoghurt of een plantaardig alternatief. Voor een evenwichtig ontbijt wordt de melk of yoghurt aangevuld met vers fruit. In hippe ontbijtbars vind je dan ook steeds vaker Smoothie bowls met frambozen, bessen of ander fruit, afgewerkt met granola op de kaart. En helemaal hot is granola in combinatie met groenten, zoals een Rode bieten breakfast bowl met granola. 

Granola wint nog steeds aan populariteit, waardoor granola niet enkel bij het ontbijt, maar ook tijdens de lunch geserveerd wordt, als voedzaam onderdeel van maaltijdsoepen en maaltijdsalades. De mengeling van granen, noten, zaden en pitten wordt dan vóór het roosteren op smaak gebracht met hartige kruiden zoals rozemarijn, komijn of koriander en de honing wordt vervangen door peper en zout.

Wat is muesli?

Muesli is een verzamelnaam voor ongeroosterde ontbijtmixen, die samengesteld worden met havervlokken (meestal grof, soms ook fijne havervlokken) en waar noten, pitten, zaden en/of gedroogd fruit toegevoegd worden. 

Bij Allnuts hechten we veel belang aan kwaliteit en smaak. Daarom stellen we onze Muesli ambachtelijk samen op basis van grove havervlokken. Je hebt de keuze uit Muesli gedroogd fruit, Muesli noten en zaden en Muesli Royal.

In koude bereidingen moeten grove havervlokken geweekt worden om gaar te worden. Welke Allnuts Muesli je ook kiest, begin steeds de avond voordien met de basisbereiding. Neem daarvoor enkele lepels van de havermix en voeg melk, yoghurt of vruchtensap zoals ongezoet appelsap toe. Plaats gedurende een nacht in de koelkast. Zo geniet je de volgende ochtend van een voedzaam ontbijt, waar je naar keuze zoetstof, vers fruit of andere ingrediënten aan toevoegt.

In warme bereidingen kook je de Muesli (= havermix grof) gaar in ongeveer 20 minuten. Je kiest zelf uit conventionele of plantaardige melk, je voegt zoetstof en smaakmakers zoals specerijen naar eigen keuze toe. Je kan zelf zoetstof, fruit of andere ingrediënten toevoegen.     

Wat is het verschil tussen granola en muesli?

Het belangrijkste verschil tussen granola en muesli is het feit dat granola geroosterd is, muesli is niet geroosterd. Granola is daardoor Ready-to-eat, muesli is niet Ready-to-eat maar moet nog gaar geweekt of gaar gekookt worden. Je kan muesli een nacht weken, in melk, yoghurt of in een plantaardig alternatief. Muesli weken in vruchtensap kan ook of een mengeling van beide. Muesli kan gaargekookt worden in (plantaardige) melk of in vruchtensap of een mengsel van beide.

Granola en muesli worden beiden meestal tijdens het ontbijt genuttigd. Maar een ontbijt met granola is sneller klaar. Dat is misschien één van de redenen waarom granola zo populair is, buiten het feit dat correct gemaakte granola onwijs lekker en voedzaam is natuurlijk!

Zowel granola als muesli kunnen samengesteld worden met granen, noten, zaden en pitten, al dan niet aangevuld met gedroogd fruit. Havervlokken of havermout vormen meestal de basis van granola en muesli, maar je kan beiden ook maken met andere granen.

Hoe maak je zelf granola?

Alles begint bij het uitkiezen van de beste ingrediënten, als je zelf granola wil maken. De lekkerste ingrediënten voor granola recepten koop je natuurlijk online bij Allnuts.be! De basis voor granola zijn meestal grove havervlokken, maar het kan ook met havermout (fijne havervlokken). Maak een keuze uit ons uitgebreid aanbod kwaliteitsnoten, zaden en pitten. Neem vervolgens een kijkje in ons ruim gamma geurige kruiden en specerijen. Wil je na het roosteren, de granola nog uitbreiden met zacht gedroogd fruit, ook dat koop je eenvoudig, snel en van de beste kwaliteit bij Allnuts.be! Wil je biologische granola maken? Maak dan een keuze uit ons Bio certified gamma.

Geen tijd om zelf een granolamengsel samen te stellen? Geen enkel probleem, bij Allnuts doen wij dat voor jou! In ons ambachtelijk atelier gaan we dagelijks aan de slag met onze lekkerste kwaliteitsproducten. Zo stellen we handige en smaakvolle 1-pot systemen samen, waarmee je in geen tijd je eigen home made granola maakt! 

Voor iedereen die dol is op versgemaakte geurige granola, maar geen tijd heeft om het haver-, noten en pittenmengsel zelf te roosteren, maken wij eetklare artisanale Granola Sweet Honey, granola home made by Allnuts!

Ben je op zoek naar een recept om zelf de lekkerste granola te maken? Kijk dan bij ons recept van Carrot Cake granola! Zoek je tips and tricks om zelf granola te maken? Die ontdek je bij onze Granola basis