Blauw maanzaad

Nootachtig en een tikje zoet

Verrassende vervanger van andere zaden

Herkomst blauw maanzaad

Maanzaad, ook wel poppy seeds genoemd, zijn blauwzwarte zaadjes, afkomstig van de bolpapaver of slaapbol, met de Latijnse benaming Papaver somniferum. De bolpapaver is verwant aan de klaproos, is ongeveer 1 meter hoog en krijgt blauwpaarse bloemen. Als deze bloemen uitgebloeid zijn blijven de bolle zaaddozen met zaden over. Doordat er poriën in de zaaddoos ontstaan, kunnen de zaadjes ontsnappen en worden ze door de wind verspreid, waardoor er nieuwe papavers groeien. Tenzij de zaadjes voor consumptie geoogst worden natuurlijk.

Is maanzaad gezond?

Puur maanzaad is een natuurproduct en is niet geroosterd, niet gezouten, niet verhit, niet gesuikerd. Maanzaad is rijk aan diverse voedingsstoffen, die je kan terugvinden bij de productbeschrijving van ons maanzaad

Gebruik maanzaad

Maanzaad is nootachtig en lichtzoet, waardoor het zo veelzijdig is in de keuken! Vervang sesamzaad of lijnzaad eens door maanzaadjes als knapperig strooisel bij het ontbijt of op brood, strooi maanzaad over dips en tapenades of maak cake en ander gebak met maanzaad. Origineel, voedzaam en lekker!

Lekker maanzaad koop je bij Allnuts!

Koop blauwe maanzaden van topkwaliteit online bij Allnuts.be in handige herbruikbare potjes of in voordelige grootverpakkingen. Snelle levering en gegarandeerde service!