Snelle energierepen met 4 ingrediënten

Klaar in 30 minuten, super gemakkelijk, energiebommetje voor sporters, 3 in1 recept, koken met kids

We gebruiken onze huismixen Allnuts Muesli boordevol havervlokken, noten, zaden, pitten en gedroogd fruit aangevuld met cashewnoten, honing en een snuifje zeezout om deze voedzame energierepen te maken. Je kan de energierepen "raw" ongebakken eten of je maakt er energy balls (bliss balls) van. Gebakken in de oven zijn de energierepen licht krokant en lijken ze op koekjes. 3 recepten in 1 dus!

Dit heb je nodig voor 8 energierepen of 18 energieballetjes

Benodigde keukentools: Foodprocessor, keukenweegschaal

Zo maak je snel voedzame energierepen of energieballetjes

  • Doe de 4 ingrediënten in de foodprocessor of krachtige hakmolen. Mix tot een samenhangende pasta. Kleeft de pasta niet voldoende, voeg dan nog een weinig cashewpasta toe.
  • Maak energierepen : leg deze pasta op een stuk bakpapier. Druk met bevochtigde handen de pasta plat tot een dikte van ongeveer 1.5 cm. Maak hierbij een rechthoek van de pasta. Snij met een bevochtigd mes in ongeveer 8 repen (of in de gewenste grootte). Schuif het bakpapier op een bakplaat en zet in een voorverwarmde oven 170°C gedurende 20 min. Verhoog de temperatuur naar 180°C en laat nog 5 min. in de oven staan. Haal de energierepen uit de oven en laat afkoelen. Deze energierepen zijn licht knapperig. Je ziet de gebakken energierepen rechts op de foto.
  • Of maak "raw" energierepen: Neem ongeveer 40 g van de samenhangende pasta en maak er een klein, dik energiereepje van. Herhaal tot de pasta op is. Raw wil zeggen ongebakken dus deze "no-bake energy repen" zijn klaar! Je ziet deze ongebakken energierepen links op de foto.
  • Of maak energy bliss balls of energieballetjes: neem 25 g van de samenhangende pasta en rol er een balletje van. Rol eventueel in kokos of amandelmeel. Ga verder tot de pasta op is. Klaar om op te eten! Je ziet de bliss balls in het midden op de foto. 

Tips voor bewaring van energierepen

  • Deze energierepen kan je heel goed bewaren. De gebakken repen zijn een week of langer houdbaar in een koekjesdoos. De "raw" energie repen kan je een week in de koelkast bewaren of enkele maanden in de diepvriezer. 
  • Als je een lange fietstocht of wandeltocht wil maken, voorzien deze energierepen je van de nodige energie en daarnaast zijn ze super handig om mee te nemen. Vries deze energiebommetjes in de zomer in en haal ze de ochtend van je trektocht uit de diepvries. Zo hoef je ze niet gekoeld te bewaren gedurende de dag.