Pistachenoten

Pistache natuur van topkwaliteit

Exclusieve baby pistache verkrijgbaar

Lekkere Pistache borrelnoten

Huisgemaakte notenmix met pistache

Waar komt de pistachenoot en het woord pistache vandaan?

Pistachenoten, in Nederland ook wel pimpernoten genoemd, groeien aan kleine bomen van de pruikenboomfamilie en zouden hun oorsprong in Azië vinden, al is dat niet helemaal duidelijk. De pistachebomen gedijen goed in vele continenten en kunnen ook in Europa tot volle groei komen. Tijdens een vakantie in Griekenland zul je zeker al verleid geweest zijn door mierzoete baklava met pistachenoten. Siciliaanse cannoli met ricotta en pistachenoten zijn eveneens hemels! "Leave the gun, take the cannoli", een beroemde uitspraak uit de film "The Godfather" hielp zeker om dit gebakje populair te maken, maar het is toch vooral de typische smaak van heerlijke pistachenoten die er een blijver van maakt. Het woord pistache komt van het Perzische "pista", meer bepaald van Iran, waar de meeste pistachenoten geteeld worden.

Allnuts pistachenoten, groot en groen, pistaches van de beste kwaliteit

Onze gepelde pistachenoten zijn groot en groen omdat ze van de beste kwaliteit zijn. Doordat het dopje al verwijderd is, kan je snel en gezond snacken met een handje pure pistaches. Daarnaast hebben we in ons gamma ook een exclusieve "baby pistache", die we gemakshalve Pistache groen genoemd hebben. 

De Allnuts pistache groen is een gastronomische noot met oneindig veel mogelijkheden in gebak en hartige gerechten. Noten, zo weinig mogelijk bewerkt, zijn gezond als je doseert en varieert*. Daarom mengen we onze pistachenoten met andere noten in onze originele en lekkere Noten-vruchtenmix.

Om gezellig te aperitieven, kan je onze drooggeroosterde pistachenoten bestellen. Ze zijn een lekkere gezouten snack, die je eens kan serveren bij een mocktail of cocktail.

De smaak van pistache met chocolade is goddelijk. Voeg daar onze fruitige cranberries bij en je hebt een heerlijk snoepje voor bij de koffie. Bestel snel onze Choco rots pistache cranberry.

Pistachenoten in bepaalde diëten of eetpatronen

Omdat er steeds nieuwe eetmethodes of eetpatronen ontstaan, lichten we de specifieke eigenschappen van de pistachenoot toe.
Onbewerkte pistachenoten bevatten de minste calorieën en vetstoffen van alle noten uit ons gamma. Samen met de cashewnoten, zijn pistachenoten de "slankste" noten. Maar doseren en variëren blijft ook hier belangrijk!!
Pistachenoten zouden het minste geschikt zijn voor een keto kuur. Daar worden ze vervangen door macadamiapecan of paranoten.
In een minder strikt lowcarb dieet worden wel gerechten met pistachenoten bereid.
Deze info is louter informatief. Als je een bepaald eetpatroon strikt wil volgen, kan je je best tot een professional ter zake richten.
Bij Allnuts zijn wij gepassioneerd door de  kwaliteit van ons uitgebreid gamma voedingsmiddelen. Je kan er dan ook op rekenen dat je bij elke bestelling producten van de beste kwaliteit en de beste smaak ontvangt, maar gepersonaliseerd advies betreffende diëten laten we liever aan deskundigen over

Lekker en snel koken met pistachenoten

Pistachenoten zijn het ideale ingrediënt om je gerechten een verrassende en extra twist te geven. Bezoek regelmatig onze webshop rubriek recepten, want daar posten we regelmatig gemakkelijke recepten met pistachenoten. Maak in de zomer onze Zuiderse brochettes met pistachepesto of geniet in het najaar van Nasi Goreng met pistachenoten en cranberry.