Hennepzaad

Eiwitrijke zaden (30 g/100 g)

Ook bio verkrijgbaar

Hennepzaad in het Allnuts gamma

In het ruime Allnuts zaden- en pittengamma vind je gepeld hennepzaad en biologisch gepeld hennepzaad.
Als ambachtelijk bedrijf zijn we trots op ons eigen atelier waar we zelf noten roosteren, fruit konfijten en huisgemaakte mixen met onze kwaliteitsproducten samenstellen. Omdat de hedendaagse consument 1-potsystemen vaak handig, tijd- en ruimtebesparend vindt, stellen wij ook een Breakfast seed mix samen, waar we ondermeer ons gepeld hennepzaad aan toevoegen. 

Wat is hennepzaad en waar komt het vandaan?

Hennepzaadjes zijn kleine, voedzame zaden met een milde, nootachtige smaak en een licht knapperige structuur. Hennepzaadjes zijn een natuurproduct en afkomstig van de hennepplant (Cannabis sativa), die zou behoren tot de oudst bekende medicinale planten ter wereld. 

Is hennepzaad raw? Is hennepzaad paleo?

Het Allnuts hennepzaad is enkel gepeld, er werd niets aan dit zuiver hennepzaad toegevoegd. Het gepeld hennepzaad is nooit verhit, zonder zout of toegevoegde suiker, zonder smaak-, geur- of kleurstoffen. Gepeld hennepzaad is raw en zou men gebruiken bij paleo.

Deze informatie is louter informatief. Als je een bepaald eetpatroon strikt wil volgen, kan je je best tot een arts of voedingsdeskundige richten.

Verpakking hennepzaad

Lekker en kwalitatief hennepzaad koop je online bij Allnuts.be in handige herbruikbare potjes of in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg. Een snelle levering en goede service zijn gegarandeerd!

Recepten hennepzaad

We gebruiken graag hennepzaad in gerechten die we maken op "dagen zonder vlees". Hennepzaad bevat namelijk 30% plantaardige eiwitten en hennepzaad is bijzonder lekker in vegetarische hamburgers. Of in sausjes voor op die hamburgers, zoals onze hennepzaadmayonaise, een recept om zeker eens te proberen, zo eenvoudig en snel!