Rozijnen en bessen bio

Biologische rozijnen en biologische bessen bij Allnuts

In het Allnuts bio certified assortiment koop je online biologische Sultana rozijnen en allerhande biologische bessen van de beste kwaliteit.
Bio cranberry, bio blauwe bes, bio moerbei, bio physalis, je koopt het allemaal bij Allnuts, jouw betrouwbare leverancier van lekkere kwaliteitsproducten en TUV Nord biogarantie label. Zo ben je zeker dat je rozijnen en bessen koopt van biologische teelt zonder gebruik van kunstmeststoffen, chemische pesticiden of genetisch gemanipuleerde organismen. Bovendien zijn onze Sultana bio rozijnen volledig natuurlijk zonder zwaveldioxide, deze Sultana rozijnen bio worden enkel gedroogd en ondergaan verder geen enkele bewerking. 

Verschil tussen gele en blauwe rozijnen

Rozijnen zijn gedroogde, witte druiven. Dus zowel gele rozijnen als blauwe rozijnen komen verder van witte druiven.
Het verschil tussen gele en blauwe rozijnen zit in de bewerking. De druiven worden, nadat ze van de struik geknipt zijn, in de zon gelegd om te drogen en worden daardoor donkerder van kleur. Blauwe rozijnen zijn natuurlijk gedroogde rozijnen, die kunnen bewaard worden zonder toevoegingen.
Gele rozijnen worden in een zoutmengsel "potas" gelegd, zodat ze hun lichte kleur behouden en sneller drogen. Eens de gele rozijnen gedroogd zijn, worden ze gewassen, om steeltjes en onreinheden te verwijderen. Om de gele rozijnen beter te bewaren, worden ze gezwaveld. Al onze rozijnensoorten voldoen uiteraard aan de Europese normen, maar het is altijd goed om gele rozijnen voor gebruik even af te spoelen.