Chocopasta met bruine hazelnoot

Klaar in 20 min, super gemakkelijk, geen kookervaring vereist, pure choco zonder geraffineerde suiker 

Ingrediënten hazelnoot chocopasta 

  • 5 el melk of plantaardige melk zoals amandelmelk
  • 1 el ahornsiroop of agavesiroop of vloeibare honing

Benodigde keukentools: foodprocessor of mini-blender, keukenweegschaal, een eetlepel

Zo maak je deze gemakkelijke choco met hazelnoten

  • Doe de hazelnoten bruin of wit in het bekertje van de foodprocessor. Je vult de beker best tot in de helft, dan draait het mesje goed. Onze beker van 0.5 l inhoud is met 150 g hazelnoten halfvol.
  • Vermaal de hazelnoten tot hazelnootmeel. Doe de foodprocessor regelmatig open om het mengsel met een lepel of mes terug naar beneden te duwen.
  • Maal even verder tot het meel in notenpasta begint te veranderen. Dit kan wel een kwartiertje duren, afhankelijk van de kracht van je foodprocessor. Ons apparaat is niet zo sterk, dus om het niet te verbranden, stoppen we regelmatig even om de processor te laten afkoelen. Dit vraagt dus even geduld maar het resultaat is écht de moeite!
  • Eens je hazelnootpasta begint te krijgen, mag je het cacaopoeder, de ahornsiroop (of andere zoetstof) en de melk toevoegen, lepel per lepel tot je een smeuïge structuur hebt. Doe de chocopasta in een glazen potje en bewaar in de koelkast of beter nog, smeer hem op notenbrood of op notenmuffins! Om All Nuts van te worden!

Heb je nog vragen bij het recept, kan je ons altijd contacteren via deze link.