Pijnboompitten

Zachtsmakende pijnboompitten

Ook bio pijnboompitten verkrijgbaar

Salademixen met pijnboompitjes

Italiaans kookingrediënt

Pijnboompitten in het Allnuts assortiment

Onze zachtsmakende pijnboompitten zijn steeds lekker en van de beste kwaliteit. Je hebt de keuze uit traditionele pijnboompitten of biologische pijnboompitten.
We mengen deze pijnboompitten eveneens onder onze huisgemaakte Salade Mix en Salade Mix Italiano.

Herkomst pijnboompitten

De pijnboompit is het zaadje van een den, Pinus genaamd. De zaadjes groeien tussen de houtachtige schubben van een dennenappel. Tijdens het oogstseizoen worden de dennenappels geplukt, waarna men ze vervolgens schudt, om de zaden met pijnboompitten los te maken. Hierna worden de zaden nog gepeld, om alzo eetbare pijnboompitten te bekomen. Het oogsten van pijnboompitten is arbeidsintensief, wat meteen ook de duurdere prijs verklaart. Bovendien gaat het om een natuurproduct, waarbij de oogst steeds afhankelijk is van natuurlijke elementen, zoals droogte en regen.

Kan je pijnboompitten rauw eten?

Jazeker, pijnboompitten kan je zo eten uit het potje. Maar als je de pijnboompitten roostert, wordt de smaak intenser en de structuur knapperiger. 

Pijnboompitten en eetstijlen

Onbewerkte pijnboompitten passen binnen volgende eetpatronen: Raw, vegetarisch, pijnboompitten zouden geschikt zijn voor paleo. 
Deze informatie is louter informatief. Als je een bepaald eetpatroon strikt wil volgen, kan je je best tot een voedingsdeskundige richten.

Verpakking pijnboompitten

We bieden onze smaakvolle pijnboompitten aan in verpakkingen van 100 g, 200 g en in voordelige grootverpakkingen van 1 kg en 5 kg.

Heb je nog vragen over onze producten? Je kan ons altijd contacteren via telefoon of via mail. Onze klantendienst helpt je graag verder.