Pinda's

Compleet assortiment toppinda's

Ambachtelijk geroosterde pinda

Lekkere pinda borrelnoten

Ook zoete pinda's verkrijgbaar

Uitgebreid assortiment pindanoten bij Allnuts

Bij Allnuts kan iedereen een lekkere pindanoot van de beste kwaliteit vinden. Pinda zout, pinda zoet of pinda natuur? Je kan het niet benoemen of wij bieden het aan. Steeds met de beste smaak en van topkwaliteit! 

Als je houdt van verse pure noten in dop, kan je onze doppinda bestellen. Verder bieden wij geroosterde pinda's zonder zout en geroosterde pindanoten met zout aan, evenals gezouten reuze pinda's jumbo knapperig geroosterd. Ben je op zoek naar kruidige borrelnoten? Bestel dan de Allnuts Pinda Speciaal of onze Chili mix.

Hou je van een crispy suikerlaagje rond een krokante pindanoot? Dan is de Suikerpinda jouw favoriete snack.
Zelf houden wij ontzettend veel van chocolade. Onze Chocolade pinda'sMelkchocolade pinda'sPindarots melk en Pindarots Puur zijn dan ook pure verwennerij! 

Geroosterde pinda's, een huisspecialiteit

Als ambachtelijk notenalier met meer dan 25 jaar expertise in de sector zijn wij gespecialiseerd in het vers roosteren van kwaliteitsnoten. Wij roosteren onze pindanoten op ambachtelijke wijze. Daardoor zijn onze geroosterde pinda's veel knapperiger en smaakvoller dan industrieel geroosterde pindanoten.

Is de pinda een noot of een vrucht?

Plantkundig gezien is de pindanoot een peulvrucht. Pinda's groeien namelijk in een peul aan een struik. Noten groeien aan een notenboom. In onze webshop vind je de pindanoten terug bij de noten. Pindanoten worden namelijk op dezelfde manier geconsumeerd als noten en niet als peulvruchten. Dit houdt in dat je de hoeveelheid pinda's doseert en dat je pindanoten afwisselt met andere noten.  

Is het pindakaas of pindaboter? Zit er kaas in pindakaas? 

Pindakaas, pindaboter,peanut butter, beurre de cacahuète, pindapasta, allemaal benamingen voor het welbekende voedingsmiddel gemaakt van zeer fijngemalen pindanoten dat eruitziet als een pasta. Industriële pindakaas bevat vaak ook palmolie en toegevoegde suiker. Maar in tegendeel tot wat je zou denken, zit er helemaal geen kaas in pindakaas.

Waar komt de naam pindakaas dan vandaan? Wie pindakaas zegt, denkt direct aan Nederland. Elk gezin heeft wel een pot in de voorraadkast staan en Nederlanders zouden jaarlijks gemiddeld 20 miljoen potten pindakaas verorberen! Er zijn zelfs winkels, gespecialiseerd in pindakaas met de meest uiteenlopende smaken. Je zou haast denken dat pindakaas bedacht werd in Nederland. Maar niets is minder waar.

De Amerikaan John Harvey Kellogg vond in 1893 de peanut butter uit in de vorm van smeerbaar broodbeleg. Leuk weetje, de uitvinder van de cornflakes is dus ook de bedenker van de pindakaas. Het duurde tot 1948 vooraleer de peanut butter vanuit Amerika naar Nederland overgewaaid kwam. De Franse broers Calvé, alweer een bekende naam, hadden een oliën- en sauzenfabriek in Delft. Zij introduceerden er de peanut butter. De meest voor de hand liggende vertaling was uiteraard "pindaboter". Maar aangezien "boter" of "beurre" in het Frans een beschermde benaming was, werd het "pindakaas". Men liet zich bij deze woordkeuze inspireren door de Surinaamse "Pienda-dokoen", oftewel een blokvormige massa gestampte pinda's waar men sneetjes van sneed, zoals bij kaas.

Ook in België groeit momenteel de interesse voor deze "kaas", waar eerder het woord "pindapasta" in de mond genomen wordt. Je kan deze pindapasta op elk moment van de dag serveren, al naargelang de smaakmakers die je toevoegt.

Kruidige pindapasta met dadels en kaneel is lekker op american pancakes of in een smoothie. Pindapasta op smaak gebracht met koffie smaakt heerlijk op wentelteefjes. Pindapasta met chilipeper en citroengras doet het goed in een sausje met lenterolletjes tijdens de lunch. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je een vegetarische versie van het Turks shoarmabroodje maken met een laagje pindakaas met zeezout, hummus, gebakken aubergine, pistachenoten en granaatappel. Hier dienen we wel meteen de kanttekening te maken dat pindapasta heel calorierijk is, dus het is een voedingsmiddel om met mate van te genieten.

Pindapasta zelf gemaakt van ongezouten pindanoten is een puur en natuurlijk product. Onze geroosterde pinda's zijn daar het ideale basisingrediënt voor en je kan meteen het recept voor pindapasta terugvinden als je deze link volgt.

Pinda en diëten

Geroosterde pindanoten zijn geschikt voor vegetarische gerechten. Geroosterde pinda's zouden niet geschikt zijn voor paleo. Pinda's zouden worden afgeraden in een keto kuur. Macadamiapecan en paranoten zijn naar verluid echte keto noten.

Deze info is louter informatief. Als je een bepaald eetpatroon strikt wil volgen, kan je je best tot een professional ter zake richten.

Bij Allnuts zijn wij gepassioneerd door de  kwaliteit van ons uitgebreid gamma voedingsmiddelen. Je kan er dan ook op rekenen dat je bij elke bestelling producten van de beste kwaliteit en de beste smaak ontvangt, maar gepersonaliseerd advies betreffende diëten laten we liever aan deskundigen over. 

Allergie pindanoten

Als je allergisch bent voor pindanoten, zijn pinda's NIET gezond voor je en mag je ze dus NIET consumeren. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts of deskundige.