Bladerdeeg kerstboom met huisgemaakte pesto

Start de avond feestelijk met deze bladerdeeg kerstboompjes. Wil je de aandacht trekken van jouw tafelgasten? Met dit simpele borrelhapje scoor je gegarandeerd.

Ingrediënten

  • 70 g basilicum blaadjes
  • 80 g parmezaanse kaas (geraspt)
  • 70 g pijnboompitten
  • 100 ml olijfolie
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • 1 groot vel bladerdeeg

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Mix de pijnboompitten, look en basilicum samen met de olijfolie tot een gladde massa. Roer de parmezaan erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Besmeer het vel bladerdeeg met een laagje pesto. Snijd het vel vervolgens in repen van +- 2 cm dikte. Vouw de reepjes op in de vorm van een kerstboom. Steek ze op stokjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Het is niet erg als je kerstboompjes er niet perfect gevouwen uitzien, het echte resultaat zie je pas als ze gebakken zijn.

Plaats de bakplaat gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de kerstbomen enkele minuten afkoelen alvorens te serveren.

Smakelijk!