Chocoladecake met blauwe besjes en notenmix

Ik bak nooit met witte suiker maar gebruik altijd kokosbloesemsuiker. Of het mengsel van Stevia met rietsuiker, wat je tegenwoordig kant-en-klaar  in de supermarkt kunt kopen. Zo dijk je je calorieverbruik drastisch in want je hoeft hiervan maar de helft van de aangegeven hoeveelheid suiker gebruiken. Zonder in te boeten aan smaak! De pure Stevia smaak ligt me niet zo, maar de combinatie met rietsuiker vind ik perfect.

Ingrediënten

  • 100 g blauwe besjes of kersen of cranberries
  • 100 g notenmix
  • 100 g boter
  • 200 g pure chocolade in stukjes hakken of callets gebruiken
  • 120 g kokosbloesemsuiker of 70 g Stevia met rietsuiker
  • 100 g bloem
  • 5 eieren
  • 2 el agavasiroop
  • 1/2 zakje bakpoeder (bakingpowder) = 10 g
  • 50 g amandelpoeder
  • 1/2 kl vierkruidenpoeder of speculaaskruiden of kaneel
  • een snuifje zout

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 160°C.
  • Laat de besjes of cranberries weken in heet water. Kersen kan je zo gebruiken, maar snij deze in stukjes.
  • Hak de notenmix grof.
  • Snij de boter in stukjes en meng met de stukjes chocolade. Verwarm in een steelpannetje tot de chocolade gesmolten is of doe dit in de microgolfoven. Maar let op dat de chocolade niet verbrandt!
  • Voeg, van het vuur af, de suiker en de bloem toe. Meng goed.
  • Voeg nu de eieren, de agavesiroop, het bakpoeder, het amandelpoeder, het vierkruidenpoeder en het zout toe. Meng het beslag goed met een garde (klopper)
  • Giet de besjes af. Meng ze samen met de grofgehakte notenmix onder het beslag.
  • Giet het beslag in een cakevorm en plaats gedurende ca 1 uur in de oven. Controleer met een satépen of de cake gaar is. Laat hem 10 min afkoelen alvorens te ontvormen. Laat afkoelen op een rooster.