Dadelballetjes met topping naar keuze

Ook zo verzot op Medjoul dadels? Verwerk ze in deze heerlijke pralines.

Ingrediënten

  • 10 à 15 medjoul dadels
  • 50 g pecannoten
  • 50 g witte hazelnoten
  • toppings naar keuze: amandelschilfers, coco's gemalen, cacaopoeder, pure chocolade

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Ontpit de dadels en laat ze ongeveer 5 minuten weken in lauwwarm water.

Mix de dadels, de pecannoten en de hazelnoten tot een gladde massa.

Rol balletjes van het beslag. Tip: maak je handen vochtig, dit zorgt ervoor dat het beslag niet aan je handen blijft kleven.

Bedek de balletjes met een topping naar keuze zoals amandelschilfers, cacaopoeder of gemalen cocos. Ga je voor een echte 'praline'? Dompel de balletjes dan onder in gesmolten pure chocolade. Bestrooi met een beetje grof zout of fijngehakte pistachenoten.

Laat de dadelballetjes daarna minstens een uur rusten in de koelkast.