Fijne chocolaatjes met kardemom, gember en gedroogde vruchten

Serveer deze chocolaatjes als geraffineerde afsluiter van ons kerstmenu, dat je op deze website of op onze facebookpagina vindt.
Maar je kan ze tevens mooi verpakken en ze cadeau doen als origineel self-made geschenk.
Een ontspannende bezigheid en je zult vele lachende gezichten tevoorschijn toveren.

Je kan ook hier weer eindeloos variëren met de gedroogde vruchten en noten. Ideaal om overschotjes van bij de kaasschotel op te werken.

Ingrediënten

  • 300 g chocolade naar keuze (puur, melk of witte)
  • gemalen kardemom
  • gemalen gember
  • enkele bruine amandelen
  • rozijnen naar keuze
  • gojibes
  • pistachenoten

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Smelt 200 g chocolade au bain marie. Laat de chocolade niet té heet worden.
    Dan verdwijnt de glans en kan hij korrelen.
    Als de chocolade gesmolten is, kan je er voorzichtig de kardemom en de gember onder roeren.
  • Snij ondertussen 100 g chocolade in kleine stukjes en meng deze onder de gesmolten chocolade.
    Dit ter behoud van de glans.
  • Giet de chocolade uit op een siliconen bakmatje of op bakpapier. Doe dit zodanig dat je al cirkels vormt tijdens het gieten en strijk daarna de rondjes mooi glad. Dit gaat het best met een palletmes. Giet niet teveel chocolade uit!! De chocolaatjes mogen niet té dik zijn.
  • Beleg de chocolaatjes direct met de garnituur naar keuze: noten, rozijnen, gojibes, pistachenoten maar ook geconfijte gember (die je eerst in stukjes gesneden hebt) oogt mooi en is lekker.