Gazpacho van watermeloen

Stay cool on Watermelon Day! Door deze frisse watermeloen gazpacho word je gegarandeerd omvergeblazen. Heerlijk verfrissend bij een warme zomerdag. Deze gazpacho is op 1, 2, 3 klaar, snel en makkelijk dus. Probeer jij het ook eens? Wij horen graag wat jij ervan vond. 

Ingrediënten

  • 500 g watermeloen (gekuist gewicht)
  • 1 lookteentje, fijngehakt
  • 1 klein sjalotje, fijngehakt
  • 10 grote muntblaadjes (of 15 kleine)
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 5 el tomatensap
  • peper en zout
  • Amandelschilfers of pijnboompitjes

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Verwijder de schil en de pitjes van de watermeloen. Snij het vruchtvlees in blokjes en doe het in een ruime mengkom.
Pel het lookteentje, verwijder het hartje. Doe de look in een schaaltje en zet het onder water. Plaats het 30 sec in de microgolfoven. Giet het water af. Op die manier heeft u minder last van de lookgeur en van de spijsvertering.

Spoel om dezelfde reden de versnipperde sjalot even af onder koud water.

Voeg de look, sjalot, munt, azijn, olie, tomatensap, peper en zout toe aan de watermeloen.
Pureer alles glad met een staafmixer. Controleer de kruiding en plaats de gazpacho daarna minstens 2 uur in de koelkast.

Rooster de amandelschilfers of pijnboompitjes even in een tefal pan.

Serveer de gazpacho ijskoud in mooie kommetjes. Garneer met de amandelschilfers en verse munt. Je kan eventueel ook nog wat rauwe ham, croûtons en tomatenblokjes toevoegen.

Smakelijk eten!