Gezonde pruimencrumble door Claudia Van Avermaet

Wat is er heerlijker dan een warm ontbijt? Of eet deze crumble gewoon bij een heerlijk bolletje vanille-ijs.

TIP: Je kan dit op voorhand klaarmaken en in de ochtend nog even opwarmen.

Bekijk meer heerlijke receptjes van Claudia Van Avermaet op haar website www.thepowerloft.me

Ingrediënten

  • 5 pruimen
  • 1 peer of appel
  • 2el kaneel (optie)
  • 150gr havermoutvlokken
  • 50gr amandelmeel
  • 3el gebroken lijnzaad
  • 50gr gebroken walnoten
  • 4el kokosolie
  • Scheut plantaardige melk (amandel, kokos of rijstemelk)
  • 2el honing

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Snijd de pruimen en de peer in stukken, meng er de kaneel onder en verdeel over de ovenschotel.

Neem een grote kom en doe er de havermoutvlokken, het amandelmeel en het gebroken lijnzaad in. Meng alles goed door elkaar. Voeg er de kokosolie en de honing aan toe, meng alles nogmaals. Doe er een scheut amandel of kokosmelk in.

Doe het mengsel over de pruimen, verdeel er de walnoten over en plaats de oven op 180°C gedurende 35 min.

Eet met Griekse yoghurt of een bolletje ijs.