Griekse yoghurt met gedroogde abrikozen en amandel

Bestrijd voorjaarsmoeheid met dit kleurrijke ontbijt!
De gedroogde abrikozen gaan vermoeidheid tegen en helpen tegen een hoge cholesterol.
Amandelen voorzien ons van een glad velletje en het aanwezige magnesium ontspant onze spieren.
Meer dan redenen genoeg om ten volle van dit gerechtje te genieten.

Je kan de bruine amandelen vervangen door witte amandelen. Je kan ook amandelschilfers roosteren en toevoegen.
Of vervang de abrikozen eens door gedroogde pruimen en bestrooi met pistachenoten ipv amandelen. Héél origineel, lekker en zeer gezond!

Het recept is voor 1 persoon. 

Ingrediënten

  • 1 el granola
  • 1 potje yoghurt naar keuze
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 1 el bruine amandelen
  • verse/ gedroogde munt
  • agavesiroop of kokosbloesemsiroop of ahornsiroop

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Week de gedroogde abrikozen minstens 5 min. in warm water (mag ook langer). Giet af.
Doe de granola in een mooi glas.
Doe de yoghurt op de granola.
Snij de abrikozen in stukjes en verdeel over de yoghurt.
Rooster de amandelen even. Breek in stukken. Doe in het glaasje.
Werk af met munt en siroop naar keuze.