Heerlijke zandkoekjes met amandelen

De feestdagen zijn in aantocht... Bak samen met je kids deze heerlijke kerstkoekjes tijdens de kerstvakantie. Zeg nu zelf, wat is er beter dan een huis dat ruikt naar koekjes!

Het deeg is eenvoudig en snel gemaakt met onderstaande ingrediënten. Kies leuke vormpjes om de koekjes uit te drukken en verras je familie tijdens het kerstdiner! Met dit recept maak je ongeveer 40 koekjes. 

Ingrediënten

  • 350g bloem
  • 250g boter
  • 200g suiker
  • 2 eieren
  • 1 mespunt zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • amandelschilfers of poeder naar smaak
  • cacaonibs naar smaak

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Meng de boter, suiker en vanillesuiker in een beslagkom
  • Voeg één ei, de bloem, de amandelschilfers en cacaonibs toe 
  • Kneed het geheel
  • Verwarm de oven op 175 graden
  • Rol het deeg gelijkmatig uit met een deegroller
  • Gebruik vormpjes om de koekjes uit te drukken 
  • Bestrijk de koekjes met losgeklopt ei en voeg extra amandelschilfers en cacaonibs toe 
  • Bestrijk de koekjes opnieuw met losgeklopt ei zodat ze blijven plakken 
  • Plaats de koekjes 15 min. in de oven
  • Smakkelijk!