Kidsproof notenkoekje met gepofte quinoa

Het nieuwe schooljaar is alweer van start gegaan. Verwen jouw kids met een heerlijk, zelfgemaakt koekje.

In 1, 2, 3 tover jij deze notenkoekjes op tafel. Iedereen zal er van smullen, niet alleen de kids want ze zijn onweerstaanbaar. 

Trouwens, wist jij dat dit receptje volledig vegan is? 

Smakelijk!

Ingrediënten

  • 220g noten naar keuze: walnoten, hazelnoten, amandelen, cashewnoten, paranoten, pecannoten
  • 15g gepofte quinoa
  • 30g pompoenpitten of zonnebloempitten
  • Snuifje zout
  • 1 kl gemalen kaneel of kardemom
  • 75g agavesiroop (of ahornsiroop of honing)

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 165 à 170°C.
  • Hak de noten grof. Doe ze in een ruime mengkom. Voeg de overige ingrediënten, behalve de agavesiroop, toe. Meng even. Voeg dan de agavesiroop toe en meng tot alles aan elkaar kleeft.
  • Druk het mengsel in taartvormpjes of muffinvormpjes. Je bedekt telkens de bodem van die vormpjes tot ongeveer 1 cm dik.
  • Plaats de vormpjes in de voorverwarmde oven en bak de koekjes gedurende ongeveer 15 min of tot ze goudbruin zijn. Het kan dus zijn dat het in jouw oven ietsje langer duurt.
  • Haal de koekjes uit de oven, maar laat ze zeker afkoelen in de vormpjes! Anders gaan ze stuk.
    Door ze in de vormpjes te laten, kan de siroop zijn werk doen en kleeft alles beter aan elkaar.
  • Tip: bewaar de koekjes in een koekendoos. Moesten ze alsnog zacht geworden zijn, kan je ze heel even terug in de oven zetten.