Penne met gerookte zalm, gorgonzola en walnoten

Een hartige pasta, dat lusten we allemaal graag! Zeker als de temperatuur buiten onder het vriespunt gaat.

Dit is zo een pasta die je nog gauw kunt maken als je geen kookinspiratie hebt.
Je hebt er zeer weinig ingrediënten voor nodig en het is zo klaar!
Na het eten van dit bordje pasta ben je weer helemaal opgewarmd.

Het recept is voor 3 à 4 personen omdat het vrij zwaar is. 
Je kan een lichtere versie maken door een potje kruidenkaas light te gebruiken in plaats van de gorgonzola kaas.
Voeg ook wat gekookte broccoli toe of laat wat spinazieblaadjes slinken in de saus. 

Ingrediënten

  • 4 dl lichte room
  • 300 g gorgonzola kaas
  • 400 g penne
  • 100 g walnoten
  • een geut olijfolie
  • grof zeezout
  • 200 g gerookte zalm, in reepjes snijden
  • 1/2 bosje basilicumblaadjes

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

  • Verwarm 4 dl lichte room in een steelpannetje, terwijl je er 300 g gorgonzola rustig in laat smelten zonder te koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Opgelet! De gorgonazolakaas is ook al gezouten.
  • Kook de penne beetgaar in gezouten water. Giet af en vang een beetje kookvocht op.
  • Voeg de penne en een beetje kookvocht bij de saus, zodat het een gladde saus wordt.
  • Bak 100 g walnoten in een geutje olijfolie en strooi er wat grof zeezout over. Strooi deze walnoten over de pasta.
  • Verdeel de gerookte zalmreepjes over de pasta. Werk af met basilicumblaadjes.