Salade Périgourdine

Salade Périgourdine is een klassiek Frans gerecht. Er zitten meestal gekonfijte eendenmaagjes en gerookte eendenborst in. Wij hebben de traditionele versie een beetje aangepast en verrijkt met onze gezonde noten, zaden en pitten.
De vinaigrette is een basisvinaigrette, die je voor vele salades kan gebruiken. Wij hebben ze gemaakt in een leeg potje van Allnuts, waar gisteren nog noten in zaten. De lege potjes zijn perfect in de vaatwasser te plaatsen, waarna ze voor allerhande doeleinden hergebruikt kunnen worden, zoals vinaigrette maken dus. Het dekseltje sluit het potje hermetisch af, waardoor alles lekker vers blijft in de koelkast.

Ingrediënten

  • VOOR 2 PERSONEN
  • 2 el amandelschilfers (Allnuts)
  • 1/2 Bûche geitenkaas (type Chavroux)
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout (Allnuts)
  • 1 kl gedroogde tijm (Allnuts)
  • 1 kl gedroogde rozemarijn (Allnuts)
  • Gemengde sla
  • 6 sneetjes Bayonne ham of 1 pakje gerookte eendeborst
  • Vers rood fruit
  • Walnoten (Allnuts)
  • Sla mix mengeling (Allnuts)
  • Notenvruchtenmix (Allnuts)
  • Notenmix (Allnuts)
  • Gedroogde peterselie (Allnuts)
  • VINAIGRETTE
  • 1 kl mosterd
  • 3 el walnotenolie
  • 2 el olijfolie of plantaardige olie naar keuze
  • 1 el witte wijnazijn vb champagne azijn van Reims
  • 1 kl ahornsiroop
  • peper en zout

Deze producten kan u in onze webshop bestellen

Bereidingswijze

Bereiding:

  1. Rooster de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof gedurende ongeveer 3 min.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet opzij.
  3. Snij de geitenkaas in sneetjes. Meng de tijm, rozemarijn, peper en zout met olijfolie en smeer de kaasschijfjes hiermee in. Leg de kaas op de bakplaat en plaats gedurende ongeveer 5 min onder de hete grill.
  4. Maak de vinaigrette. Doe hiervoor de mosterd in een potje. Roer los met een kleine garde. Voeg de 2 soorten olie toe en meng goed. Voeg peper en zout toe. Voeg de witte wijnazijn toe. Meng nu goed tot een homogene vinaigrette. Voeg naar wens ahornsiroop of wat honing toe indien je van een zoete toets houdt. Anders kan je dit weglaten.
  5. Alles staat nu klaar om de salade “à la minute” samen te stellen.
  6. Leg wat slamengeling op een bord. Kruid de sla met peper en zout. 
  7. Verdeel de gebakken geitenkaas over de salade.
  8. Maak roosjes van de ham en leg ze op de salade.
  9. Leg wat rood fruit in het midden van de salade.
  10. Nu kan je de salade verder afwerken met allerhande lekkere producten uit ons gamma, zoals walnoten, sla mix mengeling, notenvruchtenmix, studentenhaver en gedroogde peterselie voor de kleur.
  11. Werk de salade tot slot af met de vinaigrette en dien onmiddellijk op met een glaasje rosé wijn.

Met het programma Vive le Vélo op de achtergrond waan je je meteen in de nabijheid van onze renners van Lotto Soudal in de Tour de France.

Bon appétit!