Bonen 180 img

Witte bonen

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Bonen wit klein 500 gr

Prijs incl. BTW per zak van 1 potjes

2,29/potje

4.58/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

2,06/potje

4.12/kg

- +

Bonen wit klein 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

19,95/zak

3.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Witte bonen

Product beschrijving

bonen wit klein

Weektijd: 1 nacht

Kooktijd: ± 50 min

Romige, eiwitrijke peulvrucht

Maak stijlvolle witte boontjes tapas

Witte boontjes zacht en romig, de ster aan de hapjeshemel!

Witte bonen zijn gedroogde, niervormige peulvruchten met een zachte, romige smaak. Witte bonen zijn rijk aan plantaardige eiwitten waardoor ze geliefd zijn bij vegetariërs en iedereen die minder vlees wil eten. Vergeet witte bonen met tomatensaus bereid met witte bonen uit blik en ga culinair aan de slag met onze kwalitatieve gedroogde witte boontjes. Bij de apero of op de tapasplank zijn witte bonen de ster van de avond! Maak geroosterde witte bonen met rozemarijn en look of witte bonendip met gerookte paprika en werk af met gebakken chorizo, maak een koude boontjessalade met zwarte olijven, worteltjes, bosui, lekkere olijfolie, peper, zeezout, vers citroensap en véél verse peterselie. Serveer je graag witte bonensoep als feestelijk hapje? Goed én goedkoop! Doe de fluweelzachte witte bonensoep in mooie glaasjes of kommetjes en werk af met gebakken pancetta en olie van jeneverbes. Een mooi voorgerecht maak je met romige puree van witte boontjes, spiesje van garnalen en rozemarijn, waarbij je de garnalen op een vers rozemarijntakje prikt. Smakelijk!

Witte boontjes, culinair én voedzaam ingrediënt

Hapjes, lunchgerechten, soepen en stoofpotten met witte boontjes zijn niet alleen bijzonder lekker en veelzijdig, maar tegelijk heel voedzaam. Want gekookte witte boontjes zijn rijk aan plantaardige eiwitten (8 g/100 g of 24% van de totale calorische waarde), rijk aan koper (0.3 mg/100 g) en rijk aan vezels (11.4 g/100 g). Daarbovenop zijn witte gekookte bonen een bron van ijzer (2 mg/100 g) en een bron van fosfor (170 mg/100 g). Hup met die boontjes, want ze zijn lekker, voedzaam én goedkoop, waar wacht je nog op?

Hoe bereid je witte bonen?

Spoel de witte bonen even onder stromend water.

Doe de witte bonen in een kom en zet ze onder ruim koud water. Laat de witte bonen gedurende 8 uur of 1 nacht weken. Giet de witte bonen af, spoel na.

Breng een kookpot met water aan de kook. Voeg eventueel aromaten zoals laurier, rozemarijn, tijm, look toe. Als het water kookt, voeg je de witte bonen toe. Let erop dat de bonen voldoende onderstaan. Je hebt ongeveer 2 keer zoveel water als bonen nodig. Breng opnieuw aan de kook en kook de witte bonen gaar in ongeveer 50 minuten. Je kan na 40 minuten eens proeven, zo vermijd je dat de witte bonen plat koken. Giet de witte bonen af, doe ze in een kom en breng ze op smaak als ze nog warm zijn, dan nemen ze de smaken beter op. Een flinke geut lekkere olijfolie en zeezout geven een culinaire boost aan witte boontjes, samen met verse kruiden maken ze van alle peulvruchten een budgetvriendelijk feest! Om energie te besparen, kan je de witte bonen koken in een snelkookpan, dan verkort je de kooktijd.

Lekkere gedroogde witte bonen koop je bij Allnuts.be per 500 g of in voordelige grootverpakking van 5 kg. Meld je aan en doe mee met het Allnuts Loyalty programma. Zo spaar je voor extra korting!

Wil je graag een zacht witte bonensoepje met olie van jeneverbes maken? Je koopt bij Allnuts.be niet alleen de lekkerste witte bonen, maar ook jeneverbes uit ons geurig kruiden assortiment van de beste kwaliteit! Jeneverbes kneusen en mengen met jeneverbes, mengen met olijfolie en klaar! Ook lekker met gehakte goudgele walnoten, die je even bakt in olijfolie met zeezout.

Bron*: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism Sciensano