Biologische witte amandelen 202 img

Amandelen wit biologisch

100% BIO
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Amandel wit bio 200 gr

Prijs incl. BTW per potje

5,09/potje

25.45/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

4,58/potje

22.90/kg

- +

Amandel wit bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

18,99/zak

18.99/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

18,42/zak

18.42/kg

- +

Amandel wit bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

89,95/zak

17.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Amandelen wit biologisch

Product beschrijving

Biologische amandelen wit

100% biologisch gecertificeerd

Natuurlijk, ongezouten, ongeroosterd

Romig mild

Vezelrijk tussendoortje (10 gr/100 gr)

Biologische witte amandel, milde natuurlijke amandelsmaak

Deze biologische witte amandelen hebben een zachte amandelsmaak en een romige textuur. Allnuts kwalitatieve bio amandelen wit zijn geteeld zonder gebruik van kunstmeststoffen of chemische pesticiden. Je kan deze biologische witte amandel puur aan een gezond ontbijtje met vers fruit en yoghurt toevoegen of je kan deze amandelen met bio label gebruiken om zelf puur bio amandelmeel of verse bio amandelmelk te maken. Een handje witte bio amandel natuur, ongeroosterd en ongezouten, is een gezond alternatief voor overbewerkte tussendoortjes.
Het is goed om af te wisselen tussen verschillende nootsoorten, probeer daarom onze biologische cashewnoot of bio walnoot een keer!

Wat is de voedingswaarde van witte amandelen?

Witte amandelen zijn een bron van vitamines, mineralen, plantaardig eiwit en vezels.

Zo zijn witte amandelen een bron van thiamine (vitamine B1: 0.22 mg/100 g) en zijn witte amandelen rijk aan riboflavine (vitamine B2: 0.62 mg/100 g).

Witte amandelen zijn rijk aan calcium met 252 mg calcium per 100 g witte amandel. Calcium is nodig voor de instandhouding van gezonde tanden en calcium is nodig voor het behoud van een sterk beendergestel.

Witte amandelen zijn rijk aan magnesium (170 mg/100 g). Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en de normale werking van het zenuwstelsel.

Witte amandelnoten zijn rijk aan ijzer want het ijzergehalte in amandel bedraagt 4.1 mg/100 g. Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam.

Witte amandelen zijn rijk aan fosfor met 454 mg/100 g. Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie.

Witte amandelen zijn een bron van zink met 2.2 mg/100 g. Zink draagt bij tot het metabolisme van vitamine A.

De hoeveelheid eiwitten in witte amandelen bedraagt 21 g/100 g of 14% van de totale calorische waarde.

Vegetarisch koken met witte bio amandelen

Deze witte biologische amandelen zijn een veelgebruikt ingrediënt in vegetarische gerechten. Denk maar aan een lekker drankje, gemaakt van witte bio amandelen, plantaardige melk, magnesiumrijke bananen en versgeperst citroensap;  héérlijk na een hatha yoga sessie. Witte bio amandelen zonder zout of toegevoegde suiker zijn puur en ze bevatten plantaardige eiwitten (21 g/100 gr) en vezels (12.9 g/100 g). 
Strooi wat gehakte bio amandel wit of bruin in je soep boordevol seizoensgroenten. Voeg avocadoblokjes en wat bio zaden en pitten toe en je hebt in no-time een gezonde lunch op tafel. Ook in veggieburgers kan je deze romige witte amandel verwerken. Amandelen zijn zeer lekker in combinatie met boerenkool, rode biet, pastinaak of knolselder.

Receptideeën met amandelen

Met onze amandelen heb je oneindig veel mogelijkheden in de keuken. We delen graag onze recepten met witte amandel, bruine amandelen en amandelmeel of biologische amandelen met jullie. Neem een kijkje bij onze Carrot cake granola of geroosterde pompoen met burrata en Sweet spiced nuts eens. Maak onweerstaanbare Chocolate Chips cookies  of Marsepeinen patatjes en romige pindafudge met ons amandelmeel

Je kan bij Allnuts biologische witte amandelen kopen in potjes van 200 g of in voordelige grootverpakkingen van 1 kg en 5 kg. Denk eraan om je aan te melden tijdens het bestelproces, zo kan je meedoen aan ons Loyalty programma en sparen voor extra korting.

*Bron: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano : In deze voedingsmiddelentabel wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de voedingswaarde van witte en bruine amandel.