Erwten 178 img

Groene erwten

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Erwten groen 500 gr

Prijs incl. BTW per zak van 1 potjes

1,69/potje

3.38/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

1,52/potje

3.04/kg

- +

Erwten groen 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

14,45/zak

2.89/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Groene erwten

Product beschrijving

erwten groen

Weektijd: 1 nacht

Kooktijd: 1 à 1.5 uur

Natuurlijke zoete smaak

Lekker in stoofpotjes, quiche en risotto

Gedroogde groene erwten 

Deze gedroogde groene erwten hebben van nature een zoete smaak en kan je toevoegen aan stoofpotjes, quiches, risotto en maaltijdsalades. Doordat de erwten gedroogd zijn, zijn ze zeer lang houdbaar in de voorraadkast. Je dient de gedroogde erwten wel op voorhand te weken.

Hoe bereid je groene erwten?

Spoel de groene erwten even onder stromend water. Doe de groene erwten in een kom en zet ze onder ruim koud water. Laat de groene erwten gedurende 8 uur of 1 nacht weken. Giet de groene erwten af, spoel na.

Breng een kookpot met water aan de kook. Voeg eventueel aromaten zoals laurier, rozemarijn, tijm, look toe. Als het water kookt, voeg je de groene erwten toe. Let erop dat de erwten voldoende onderstaan. Je hebt ongeveer 2 keer zoveel water als erwten nodig. Breng opnieuw aan de kook en kook de groene erwten gaar in ongeveer 1 à 1.5 uur. Je kan na 1 uur eens proeven, zo vermijd je dat de erwten plat koken. Giet de groene erwten af, doe ze in een kom en breng ze op smaak als ze nog warm zijn, dan nemen ze de smaken beter op. Om energie te besparen, kan je de groene erwten koken in een snelkookpan, dan verkort je de kooktijd.

Lekkere gedroogde groene erwten koop je bij Allnuts.be per 500 g of in voordelige grootverpakking van 5 kg. Meld je aan en doe mee met het Allnuts Loyalty programma. Zo spaar je voor extra korting!

Wil je graag een zachte kikkererwtensoep met crunch van geroosterde cashewnoten maken? Je koopt bij Allnuts.be niet alleen de lekkerste kikkererwten, maar ook artisanaal geroosterde cashewnoten uit ons ambachtelijk atelier! Kikkererwten zijn trouwens al gaar na 25 minuten en zijn rijk aan plantaardige eiwitten (7.6 g/100 g of 25% van de totale calorische waarde).