Linzen 184 img

Linzen groen

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Linzen groen 500 gr

Prijs incl. BTW per zak van 1 potjes

2,49/potje

4.98/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

2,24/potje

4.48/kg

- +

Linzen groen 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

19,95/zak

3.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Linzen groen

Product beschrijving

Groene linzen

Weken niet nodig

Kooktijd: 20 -25 minuten

Bron van ijzer, proteïnerijk

Voor salades, risotto en stoofpot

Groene linzen, eiwitrijke peulvruchten, bron van ijzer en vezels

Deze groene linzen zijn lekkere peulvruchten van de beste kwaliteit, die niet geweekt moeten worden en die gaar zijn na een kooktijd van 20 à 25 minuten. De linzen zijn geel-groen van kleur en zijn medium vast na het koken, waardoor ze ideaal zijn om toe te voegen aan salades, soep, couscous, warme gegrilde groenten of vlees- en visgerechten. Bereide linzen zijn bijzonder voedzaam en passen zeker binnen een gezond voedingspatroon, waarbij het aangeraden wordt om peulvruchten, waaronder groene linzen, vaker als vleesvervanger op het menu te zetten.*  

Wist je dat gekookte groene linzen...

een grote hoeveelheid plantaardige eiwitten (8.2 g/100 g of 34% van de totale calorische waarde) bevatten en je ze dan ook vaak tegenkomt in vegetarische recepten?

rijk zijn aan selenium (42 µg/100 g) en koper (0.4 mg koper per 100 g gekookte linzen) en dat selenium bijdraagt tot de normale werking van het immuunsysteem en dat koper bijdraagt tot een normaal energiemetabolisme?

een bron van ijzer (3.3 mg/100 g) en vezels (4.2 mg/100 g) zijn. Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam.

Gekookte linzen bevatten gemiddeld slechts 97 kcal per 100 g en 0.5 g vetstoffen per 100 g.

Dit is de voedingswaarde van gekookte! linzen, gebaseerd op de Vlaamse voedingsmiddelentabel van Nubel ism Sciensano. De voedingswaarde die je terugvindt bij "specificaties" op deze pagina is de voedingswaarde van ongekookte linzen.

Groene linzen voor linzensoep en linzenstoof, rode linzen voor linzendip

Groene halfvaste linzen zijn lekker in groene linzensoep, in linzenstoofpotten en maaltijdsalades met linzen.

Onze Dupuis linzen zijn ook groen, maar ze zijn net als Le Puy linzen donkerder van kleur en veel vaster van structuur. Maak je dus een stoofpot, salade of risotto, waarbij de linzen gans moeten blijven, kies je best voor Dupuis linzen.

Rode linzen of koraallinzen zijn zachter van structuur en hebben eerder een neutrale smaak. Daardoor zijn rode koraallinzen het ideale ingrediënt voor veggie linzenburgers of linzen-groentenburgers of voor vegetarische dips, tapenades en spreads.

Bij Allnuts vind je voor elk linzengerecht de juiste linzensoort! Heb je nog vragen, contacteer ons gerust!

Groene linzen van de beste kwaliteit koop je bij Allnuts.be per 500 g of in voordelige grootverpakking van 5 kg. Meld je aan en doe mee met het Allnuts Loyalty programma. Zo spaar je voor extra korting! 

*Bron: Vlaams instituut Gezond leven/Peulvruchten