Pompoenpitten 30 img

Pompoenpitten

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Pompoenpitten 200 gr

Prijs incl. BTW per potje

3,38/potje

16.90/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

3,04/potje

15.20/kg

- +

Pompoenpitten 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

13,35/zak

13.35/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

12,68/zak

12.68/kg

- +

Pompoenpitten 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

63,75/zak

12.75/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Pompoenpitten

Product beschrijving

Pompoenpitten

Puur, ongeroosterd

Rijk aan magnesium, ijzer, zink*

Uit de hand, onder granola, als topping

Budgettip: Pesto van pompoenpitten

Smaakvolle, pure pompoenpitten van Allnuts kwaliteit

Deze pure pompoenpitten hebben een nootachtige smaak en zijn een echt natuurproduct. Onze lekkere pompoenpitten, ook wel pepita genoemd, zijn ongeroosterd, ongezouten en ongesuikerd. De zuivere pompoenpitten zijn enkel gedroogd, gepeld en schoongemaakt. Als je houdt van natuurlijke voeding van plantaardige oorsprong, dan moet je zeker regelmatig deze pompoenpitten aan je weekmenu toevoegen. Als ambachtelijk notenatelier met meer dan 25 jaar expertise in de sector, bieden wij enkel voedingsmiddelen van de beste kwaliteit en met de beste smaak aan.  Ons volledig bedrijf is trouwens IFS FOOD V7 gecertificeerd, daardoor heb je de garantie dat al onze gamma's onderworpen zijn aan constante kwaliteitscontroles doorheen de ganse voedselketen.

Onze pompoenpitten zijn heel  lekker om puur te eten, maar je kan ze ook even roosteren op laag vuur zonder vetstof. Strooi ze over soep, yoghurt en salades. Of meng de pompoenpitten onder granola en knapperige crumble. Deze budgettip geven we je ook nog graag mee, pompoenpitten zijn erg smaakvol en bovendien voordelig om pompoenpitpesto van te maken.

Pompoenpitten, weet wat je eet met de officiële voedingsmiddelentabel!

Als je bewust kiest voor natuurlijke en ongeraffineerde voedingsmiddelen, wil je ook weten welke gezonde voedingsstoffen erin aanwezig zijn.

Bij Allnuts vind je correcte info over de voedingswaarde van noten, zaden en pitten, zoals pompoenpitten, want deze informatie is gebaseerd op de Belgische voedingsmiddelentabel. Uit die tabel blijkt het volgende:

Pompoenpitten zijn rijk aan ijzer want pompoenpitten bevatten 10 mg ijzer per 100 g! Een voedingsmiddel mag officieel ijzerrijk genoemd worden vanaf 4 mg ijzer per 100 g.

Pompoenpitten zijn rijk aan magnesium want pompoenpitten bevatten 270 mg magnesium per 100 g. Een voedingsmiddel mag officieel magnesiumrijk genoemd worden vanaf 112 mg/100 g.

Pompoenpitten zijn rijk aan fosfor want pompoenpitten bevatten 850 mg fosfor per 100 g. Een voedingsmiddel mag officieel rijk aan fosfor genoemd worden vanaf 210 mg/100 g.

Pompoenpitten zijn rijk aan zink want pompoenpitten bevatten 6.6 mg zink per 100 g. Een voedingsmiddel mag officieel rijk aan zink genoemd worden vanaf 3 mg/100 g.

Voorts zijn pompoenpitten een bron van plantaardige eiwitten met 24.4 g/100 g of 15.54% van de totale calorische waarde.

Pompoenpitten zijn ook een bron van de volgende vitamines, thiamine (B1) met 0.23 mg/100 g en riboflavine (B2) met 0.32 mg/100 g.

Pompoenpitten zijn een bron van vezels want pompoenpitten bevatten 5.3 g vezels per 100 g.

Pompoenpitten bevatten weinig selenium, slechts 6 µg per 100 g. Als je dit vergelijkt met zonnebloempitten, die bevatten 49 µg per 100 g!

Alle zaden en pitten zijn een unieke combinatie van voedingsstoffen, varieer volop met zaden en pitten. En wissel ze eens af met onze voedzame noten.

Pompoenpitten zijn lekker in combinatie met rode linzen. Daarom strooien we ze graag over een salade van venkel en rode linzen, het recept vind je hier.

Je kan bij Allnuts pompoenpitten kopen in potjes van 200 g of in voordelige grootverpakkingen van 1 kg en 5 kg. Denk eraan om je aan te melden tijdens het bestelproces, zo kan je meedoen aan ons Loyalty programma en sparen voor extra korting.

*Bron: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano