Biologische speltmeel 250 img

Speltmeel biologisch

100% BIO
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Speltmeel bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

5,49/zak

5.49/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

5,22/zak

5.22/kg

- +

Speltmeel bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

22,45/zak

4.49/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Speltmeel biologisch

Product beschrijving

Speltmeel biologisch

Volkoren, ongeraffineerd

Europese topkwaliteit

Voedzame witte bloemvervanger

Voor smaakvol speltbrood en gebak

Smaakvol en voedzaam bakken met ongeraffineerd volkoren speltmeel

Dit volkoren speltmeel is een Europees kwaliteitsproduct van biologische oorsprong en een topper in ons bio gamma! Je bakt er niet alleen het lekkerste speltbrood mee, maar ook voedzame speltkoekjes, kaneel-speltmuffins en spelt-notencake. Je kan al dit lekkers maken met het ongeraffineerd speltmeel, maar je kan het speltmeel ook mengen met ons amandelmeel of boekweitmeel om bijvoorbeeld amandel-speltkoeken, bananenbrood met choco-pindakaas vulling of carrot cake te maken. Het biologisch speltmeel van Allnuts is volkoren en ongeraffineerd, waardoor je zelfgebakken brood en gebak veel smaakvoller en voedzamer is dan wanneer je witte bloem zou gebruiken. Neem de proef op de som en beleef de authentieke smaak van een ambachtelijk biologisch product!

Wat is het verschil tussen speltmeel en speltbloem

Speltmeel en speltbloem zijn beiden gemaakt van een graansoort, spelt in dit geval. Tot daar de gelijkenis tussen speltmeel en speltbloem. Veel belangrijker is het verschil tussen meel en bloem. Want meel is vermalen graan. In meel blijven de onderdelen van de graankorrel behouden, meel is dus ongeraffineerd, waardoor meel meer voedingsstoffen bevat en voedzamer is dan bloem. De zemelen en de kiemen van de graankorrel zijn nog duidelijk zichtbaar in meel, waardoor meel een grovere structuur heeft dan bloem.

Om bloem te maken, worden het vliesje en de huid van de graankorrel verwijderd. Bloem is dus geraffineerd, waardoor bloem minder voedingsstoffen bevat dan meel. Bloem heeft een fijnere structuur dan meel.

Je kan dit verschil tussen meel en bloem toepassen op alle granen, wij doen het even voor speltmeel en speltbloem:

Speltmeel is gemaakt van vermalen speltkorrels. In speltmeel blijven de onderdelen van de speltkorrel behouden, speltmeel is dus ongeraffineerd. Daardoor bevat speltmeel meer voedingsstoffen dan speltbloem en is speltmeel voedzamer dan speltbloem. De zemelen en de kiemen van de speltkorrel zijn nog duidelijk zichtbaar in speltmeel, waardoor speltmeel een grovere structuur heeft dan speltbloem.

Om speltbloem te maken, worden het vliesje en de huid van de speltkorrel verwijderd. Speltbloem is dus geraffineerd, waardoor speltbloem minder voedingsstoffen bevat dan speltmeel. Speltbloem heeft een fijnere structuur dan speltmeel.

Is speltmeel volkoren? Is speltbloem volkoren?

Speltmeel is gemaakt van de hele speltkorrel en is dus volkoren. Speltbloem wordt niet gemaakt van de volledige speltkorrel, speltbloem is dus niet volkoren

Gebruik speltmeel of speltbloem

Speltmeel is grover en zwaarder van structuur. Speltbloem heeft een fijnere, luchtigere structuur en bezit minder vezels dan speltmeel. 

Voor brood wordt vaak volkoren speltmeel gebruikt, wat veel voedzamer is dan brood op basis van speltbloem. Technisch gezien is het perfect mogelijk om brood van speltbloem te maken, het resultaat zal dan wat luchtiger zijn. 

Voor koekjes, cake en ander gebak gebruikt men vaak speltbloem, omdat het resultaat dan luchtiger is. Nochtans kan je in al deze recepten speltbloem vervangen door speltmeel. Het is dus gewoon een kwestie van smaak en de keuze tussen een geraffineerd of ongeraffineerd product. Wil je voedzame speltkoekjes voor de lunchbox of als gezond alternatief voor snoep? Kies dan voor speltmeel. Wil je verfijnde speltkoekjes met een iets luchtigere structuur, om te serveren na een dineetje? Kies dan voor speltbloem.

Verkies je bio speltbloem van Europese oorsprong? Koop dan Allnuts speltbloem bio

Combineer je speltmeel of speltbloem graag met biologisch amandelmeel? Of met bio boekweitmeel? Je koopt het allemaal bij Allnuts.be! Meld je zeker aan en doe met het Allnuts loyalty programma om te sparen voor extra korting!