Figues séchées 5 kg boîte 313 img
Vijgen gedroogd 5 kg doos 313 img
Figues séchées 5 kg boîte 313 img
Vijgen gedroogd 5 kg doos 313 img

Vijgen gedroogd 5 kg doos

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Vijgen natuur 5 kg

Prijs incl. BTW per doos van 5 kilo

73,50/doos

14.70/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Vijgen gedroogd 5 kg doos

Product beschrijving

Vijgen natuur gedroogd

Honingzoet tussendoortje

Zonder toegevoegde suiker, ongezwaveld

Voor de stevige trek

Maak vijgenbrood en vijgenchutney

Kwalitatieve vijgen, natuurlijk zoet, natuurlijk gedroogd zonder zwavel

Deze lekkere vijgen zijn natuurlijk gedroogd, zonder toevoeging van zwavel of suiker. De pure gedroogde vijgen hebben een honingzoete smaak, waar je van geniet als je een klein hongertje wil stillen of zelfs als je stevige trek hebt! Steek enkele gedroogde vijgen in je lunchbox of in de rugzak tijdens een trektocht of trail.

Vijgen die gedroogd zijn, zijn bijzonder rijk aan natuurlijke suikers (47.9 g/100 g) en vezelrijk (9.8 g/100 g). Gedroogde vijgen zijn tevens een bron van calcium 162 mg/100 g en ijzer 2 mg/100 g*. Calcium is nodig voor de instandhouding van gezonde tanden en calcium is nodig voor het behoud van een sterk beendergestel. Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam.

Gedroogde vijgen, meer dan een zoete opkikker!

Onze gedroogde vijgen zijn niet plakkerig, want er werd geen suiker toegevoegd. Daarom zijn ze een lekkere on-the-go snack. Maar je kan de gedroogde vijgen in stukjes snijden en toevoegen aan het deeg voor noten-vijgenbrood of aan vijgenchutney. Maak powerballs of taartbodems op basis van gedroogde vijgen en havervlokken of mix een handje gedroogde vijgen, stukjes appel en wat noten-, zaden- en pitten restjes met amandelmelk. Voedzaam, budgetvriendelijk én no-waste! 

Bron*: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism Sciensano