Peper 290 img

Zwarte peper

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Zwarte peperbollen 100 gr

Prijs incl. BTW per potje

2,69/potje

26.90/kg

- +

Zwarte peperbollen 400 gr

Prijs incl. BTW per Emmer van 1 potjes

6,79/Emmer

16.98/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Zwarte peper

Product beschrijving

Zwarte peper

Veelgebruikte smaakmaker

Diepe, kruidige pepersmaak

Kwalitatieve zwarte peperbollen, pittige en aromatische specerij

Deze kruidige zwarte peperbollen hebben een lekkere, ruwe pepersmaak en kunnen naargelang het gerecht geplet worden in de vijzel of grof/fijngemalen worden in een eenvoudige pepermolen. Zwarte peper is heel aromatisch, zwarte peper is de hele peperbes die onrijp maar volgroeid geplukt en daarna in de zon gedroogd wordt. Kwalitatieve zwarte peperbollen hebben een uitgesproken kruidige, scherpe pepersmaak. Peper is één van de meest gebruikte specerijen ter wereld en door de pittige pepersmaak doen zwarte peperbolletjes het goed in hartige en zelfs zoete gerechten.

Verschil tussen witte en zwarte peper en roze peperbessen

Zowel witte als zwarte peper mogen we échte peper noemen want het zijn allebei gedroogde bessen afkomstig van de struik Piper Nigrum. Dit in tegenstelling tot roze peper, die eigenlijk geen peper maar een bes is, afkomstig van een struik uit de Pruikenboomfamilie.

Zwarte peper wordt onrijp geplukt, terwijl witte peper pas geplukt wordt als die heel rijp is.

Zwarte peper wordt gedroogd na het plukken, terwijl witte peper eerst in water met zout gelegd wordt opdat de schil zou loskomen en dan pas gedroogd wordt.

Zwarte peper heeft een scherpere, diepere pepersmaak. Witte peper heeft een mildere pepersmaak.

Het gebruik van witte en zwarte peper in de keuken loopt door elkaar. Het hangt er enkel vanaf hoeveel pittigheid je aan het gerecht wil toevoegen.

Tips om zwarte peper te gebruiken

Maal de zwarte peperbollen net voor gebruik, dan blijven ze aromatischer.

Probeer dit eens bij de aperitief: bak onze goudgele walnoten krokant in wat olijfolie en kruid met zwarte peper en notenzout, véél lekkerder dan chips! Of maak Zuiderse spiesjes met pistachepesto, hummus met zadencrackers of arancini met hennepzaadmayonaise.

En wist je dat kurkuma ook vaak gebruikt wordt in combinatie met zwarte peper en olijfolie? Lekker bij geroosterde bloemkool en cashewnoten!

Ananas en zwarte peper zijn een lekkere en spannende combinatie! Werk een carpaccio van ananas af met grof gemalen zwarte peper en fruitige olijfolie, een fris, licht en verrassend kruidig dessert!

Zwarte peper bestel je eenvoudig en voordelig online bij Allnuts.be in herbruikbare potjes van 100 g en in grootverpakking van 400 g. Meld je aan en doe met ons Loyalty programma. Zo spaar je voor extra korting!