Pijnboompitten 29 img

Pijnboompitten

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Pijnboompitten 100 gr

Prijs incl. BTW per potje

6,85/potje

68.50/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

6,51/potje

65.10/kg

- +

Pijnboompitten 200 gr

Prijs incl. BTW per potje

13,01/potje

65.05/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

12,36/potje

61.80/kg

- +

Pijnboompitten 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

52,00/zak

52.00/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

51,22/zak

51.22/kg

- +

Pijnboompitten 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

218,50/zak

43.70/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Pijnboompitten

Product beschrijving

Pijnboompitten

Romige, delicate smaak

Bewaaradvies: donker en fris 10-15°C

Bron van vitamines en mineralen* 

Voor pesto en romig pijnboompittenijs

Romige pijnboompitten met een zachte smaak 

Onze natuurlijke pijnboompitten hebben een delicate, nootachtige smaak en een frisse, lichtgele kleur. Deze onbewerkte pijnboompitten hebben een romig mondgevoel en kunnen zonder vetstof geroosterd worden. Het roosteren van pijnboompitten geeft een meer uitgesproken smaak en een knapperige bite, maar uiteraard kan je onze pijnboompitten ook "rauw" eten.

Om pijnboompitten te roosteren, ga je als volgt te werk. Doe de pijnboompitten in een pan zonder vetstof en zet ze op een laag tot middelhoog vuur. Laat de pijnboompitten gedurende enkele minuten roosteren, maar blijf erbij want dit gaat snel!

Je kan deze pure pijnboompitten met hun delicate smaak aan een kommetje yoghurt met vers fruit toevoegen of je kan ze geroosterd over een carpaccio van vlees of vis strooien. Een kommetje courgettesoep is zoveel smakelijker met wat basilicumblaadjes en geroosterde pijnboompitjes. Geen pesto zonder pijnboompitten natuurlijk en pasta met pesto op basis van kwalitatieve pijnboompitten is altijd een feest. Je ziet, onze lekkere pijnboompitjes zijn een leuk extraatje in de Mediterrane keuken!

Pijnboompitten in een pure, Mediterrane keuken

Pijnboompitten, pinoli in het Italiaans, zijn hét basisingrediënt van smeuïge pesto alla genovese. Romige pijnboompitten, geurige basilicumblaadjes, verse knoflook, grof zeezout en peper, Parmigiano Reggiano en goede extra vergine olijfolie, meer heb je niet nodig om een smaakvolle pesto te maken. Gemengd met warme penne komen de heerlijke aroma's nog beter vrij en waan je je meteen op een Italiaans terras. Buon appetito! 

Onze romige pijnboompitten hebben nog veel meer in hun mars en je kan ze dus maar beter in de voorraadkast staan hebben. Verwen je smaakpapillen niet alleen in het weekend, maar ook door de week met een snelle, warme couscoussalade met pijnboompitten. Snij hiervoor 2 paprika's en 2 flinke handenvol boerenkool in reepjes. Hak een ui en 2 teentjes knoflook. Bak alles in wat olijfolie in de wok, kruid met peper, zout en rozemarijn. Blus met balsamico azijn. Meng deze groenten onder onze super lekkere volkoren couscous, die je vooraf gegaard hebt in wat bouillon. Werk het geheel af met een bolletje buffelmozzarella en geroosterde pijnboompitjes. 

Een dessert met pijnboompitten? Ja hoor! De romige structuur van onze pure pijnboompitjes lenen zich uitstekend om smeuïg pijnboompittenijs mee te maken. Serveer het ijs met Oosterse citroengrassiroop en aardbeien in de zomer of gepocheerde pruimen in de herfst.

Voedingswaarde, facts en figures over pijnboompitten

Over noten, zaden en pitten vind je de gekste info op het net. Bij Allnuts vind je correcte info over de voedingswaarde van pijnboompitten, die gebaseerd is op de Belgische voedingsmiddelentabel*. Wat leert deze tabel met de belangrijkste voedingswaardes ons over pijnboompitten? Pijnboompitten zijn een bron van vitamines. Zo zijn pijnboompitten rijk aan thiamine (vitamine B1) en pijnboompitten zijn een bron van riboflavine (vitamine B2). De hoeveelheid thiamine in pijnboompitten bedraagt 0.36 mg/100 g, de hoeveelheid riboflavine is 0.23 mg/100 g in pijnboompitten. Pijnboompitjes zijn een bron van vezels 3.7 g/100 g, maar zonnebloempitten en lijnzaad bevatten meer vezels. Daarnaast zijn pijnboompitten rijk aan mineralen. Zo zit er 251 mg magnesium in 100 g pijnboompitten, daardoor mogen we pijnboompitten zeker magnesiumrijk noemen. Pijnboompitten zijn ijzerrijk want het ijzergehalte bedraagt 5.5 mg/100 g en fosforrijk want het gehalte fosfor in pijnboompitten is 575 mg/100 g. Met 6.5 mg/100 g zink mogen we stellen dat pijnboompitten rijk zijn aan zink.

Bewaaradvies pijnboompitten

Pijnboompitten bevatten veel vetten en kunnen daardoor ranzig worden. Bij Allnuts kan je altijd rekenen op verse pijnboompitten van de beste kwaliteit. Om de versheid en goede smaak te behouden, bewaar je de pijnboompitten na ontvangst best op een donkere plaats, bij een gemiddelde temperatuur tussen 10 en 15 graden.

Indien gewenst, vind je bij ons ook biologische pijnboompitten van de beste kwaliteit in ons gamma Bio zaden en pitten.  

Je koopt bij Allnuts.be lekkere pijnboompitten van de beste kwaliteit in verpakkingen van 100 gr, 200 gr of in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg.

Meld je tijdens het bestelproces zeker aan om deel te nemen aan ons loyalty programma.

Heb je nog vragen over onze pijnboompitten? Je kan ons altijd contacteren via telefoon of via mail. Onze klantendienst helpt je graag verder.

*Bron: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano