Biologische zonnebloempitten 210 img

Zonnebloempitten biologisch

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Zonnebloempitten bio 200 gr

Prijs incl. BTW per potje

2,79/potje

13.95/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

2,51/potje

12.55/kg

- +

Zonnebloempitten bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

6,99/zak

6.99/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

6,64/zak

6.64/kg

- +

Zonnebloempitten bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

29,95/zak

5.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Zonnebloempitten biologisch

Product beschrijving

Zonnebloempitten biologisch

Volle smaak, stevige bite

Rijk aan vitamine* en mineralen*

100% biologisch gecertificeerd

Recept vezelrijke chipsvervanger*

Biologische zonnebloempitten van de beste kwaliteit

Onze zonnebloempitten zijn met veel zorg en bovendien 100% biologisch geteeld en dat proef je! Ze hebben een volle smaak en een stevige bite. Zonnebloempitten bio zijn een voedzaam natuurproduct, geoogst uit biologische zonnebloemen.

Deze zonnebloempitten zijn biologisch TUV Nord gecertificeerd. Dit wil zeggen dat je kan rekenen op pure zonnebloempitten, die geteeld zijn zonder gebruik van kunstmeststoffen of chemische pesticiden.

Waarom zonnebloempitten eten?

Zonnebloempitten zijn bijzonder rijk aan verschillende voedingsstoffen*. Zo zijn zonnebloempitten rijk aan thiamine (vitamine B1) met name 1.62 mg/100 g en rijk aan magnesium (363 mg/100 g). Zonnebloempitten bevatten eveneens veel fosfor met 640 mg/100 g en zonnebloempitten zijn rijk aan ijzer met 4.9 mg/100 g.  Zonnebloempitten zijn ook rijk aan zink (5.4 mg/100 g) en vezels (8.2 g/100 g). En last but not least zijn zonnebloempitten seleniumrijk want ze bevatten 49 µg selenium per 100 g.

Hoe eet je biologische zonnebloempitten?

Onze bio zonnebloempitten zijn klaar voor gebruik, want ze zijn reeds gepeld. Je kan ze dus regelmatig toevoegen aan je ontbijt zoals chocolade-boekweitgranola met kokosyoghurt of strooi ze over je appelpannenkoeken op basis van biologische havermout.

Tijdens de lunch zijn ze lekker bij salades, zoals een saladbowl met quinoa, asperges en avocado.

's Avonds kan je biologische zonnebloempitjes roosteren op lage temperatuur om ze vervolgens over gebakken courgetti met kip en citroensaus te strooien. 

Probeer regelmatig eens andere noten, zaden en pitten te eten. In ons uitgebreid gamma van biologische kwaliteitsproducten kan je zeker je gading vinden. 

Zonnebloempitten bio als vezelrijke chipsvervanger

We geven je graag een recept van een snel aperitiefhapje met slechts 2 ingrediënten, op basis van pure bio zonnebloempitten. Je doet daarvoor een handvol zonnebloempitten bio in een pan, rooster de zonnebloempitten op laag tot middelhoog vuur en blus met een beetje sojasaus. Doe de geroosterde zonnebloempitjes in een mooi schaaltje en serveer met een fris aperitief. Hier ga je zeker mee scoren! Je kan de zonnebloempitten eventueel een keer vervangen door onze pompoenpitten. Deze soja-zonnebloempitten zijn een vezelrijke chipsvervanger zonder kleurstoffen of smaakversterkers. Merk wel op dat sojasaus veel zout bevat, maar er zijn tegenwoordig ook zoutarme sojasauzen verkrijgbaar in de handel!

Hou je van zoet broodbeleg en ben je op zoek naar een lekker alternatief voor suikerrijke chocopasta uit pot? Bij onze conventionele zonnebloempitten vind je een recept daarvoor.

Heb je de smaak te pakken en wil je graag nog meer recepten met lekkere zonnebloempitten ontdekken? Kijk dan regelmatig eens bij onze recepten, want wij koken graag met natuurlijke ingrediënten zoals zonnebloempitten. Zo maakten we er een heerlijke dressing mee, de ideale vervanger van mayonaise op alle slaatjes of bij de barbecue. Het recept vind je hier

*Bron: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano

Deze kwaliteitsvolle zonnebloempitten kan je bestellen in een potje van 200 g of voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg.

Denk eraan om je aan te melden tijdens het bestelproces, zo kan je meedoen aan ons Loyalty programma en sparen voor extra korting.