Pinda's 188 img

Doppinda

Gebrand in eigen atelier
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Doppinda Egypte 250 gr

Prijs incl. BTW per zakje van 1 potjes

2,99/potje

11.96/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakjes

2,69/potje

10.76/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Doppinda

Product beschrijving

Doppinda

Ambachtelijk proces zonder toevoegingen

In eigen atelier drooggeroosterd

Pindabars en pindapasta 

Bron van eiwitten (25 gr/100 gr)

Verse doppinda ambachtelijk drooggeroosterd in eigen atelier 

Pindanoten zijn ook bekend als apennootjes, aardnoot, olienoot, grondnoot of cacahuète in het Frans.
Onbewerkte pinda's in dop van de laatste oogst worden bij ons geleverd en worden gecontroleerd op kwaliteit. Enkel de beste apennootjes worden vervolgens in ons eigen atelier op ambachtelijke wijze drooggeroosterd zonder olie, zonder zout, zonder andere toevoegingen.
Proef onze krokante pinda in dop in eigen huis drooggeroosterd en vergelijk zelf! Uiteraard moet je de pure pindanoten uit de dop halen alvorens te genieten van de lekkere, romige smaak van Allnuts kwalitatieve pindanoten.

Pinda, peulvrucht of noot?

Een apennootje in dop is puur plantkundig gezien geen noot maar een peulvrucht. Maar aangezien we pinda's op dezelfde manier consumeren als noten, hebben wij de pindanoten ingedeeld bij ons notengamma. 

Wat is de voedingswaarde van pindanoten?

Pindanoten zijn een bron van plantaardige eiwitten met 24.5 g eiwit in 100 g pindanoten (of 17% van de totale calorische waarde). Eiwitten dragen bij tot het behoud van normale botten.

Pindanoten zijn rijk aan magnesium. Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en de normale werking van het zenuwstelsel. (Hoeveelheid magnesium in pinda: 168 mg/100 g)

Pinda's zijn rijk aan fosfor. Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie. (Hoeveelheid fosfor in pinda's 410 mg/100 g)

Bovendien zijn pinda's vezelrijk met een vezelgehalte van 8.4 g/100 g.

Pinda's zijn een bron van thiamine (vitamine B1: 0.18 mg/100 g) en een bron van zink (2.9 mg/100 g). Zink draagt bij tot het metabolisme van vitamine A. 

Pindanoten, lekker ingrediënt in vegetarische schotels 

De ongezouten pinda is een lekker ingrediënt in de vegetarische keuken, denk aan een pittige curry met pindapasta en tofu of lenterolletjes met zelfgemaakte pindasaus.

Heb je geen tijd om pinda's te doppen en heb je liever gepelde pindanoten? Die hebben we natuurlijk ook bij Allnuts, jouw noten hotspot! En als je eens zin hebt om jezelf te verwennen met een fris pintje en een portie gezouten noten om te snacken, dan kan je bij ons uitgebreid gamma borrelnoten zeker je gading wel vinden. Wil je graag pure onbewerkte noten zonder zout of toegevoegde suiker? Probeer dan onze cashews of bruine amandelnoten een keer.

Meld je zeker aan tijdens het bestelproces, zo kan je meedoen aan ons Loyalty programma.