Biologische gierst 252 img

Gierst biologisch

100% BIO
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Gierst bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

4,49/zak

4.49/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

4,27/zak

4.27/kg

- +

Gierst bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

19,95/zak

3.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Gierst biologisch

Product beschrijving

Gierst biologisch

Koken als rijst of bereiden als polenta

Kooktijd: 15 min

Oude graansoort

Maak falafel met gierst en veggie gierstburgers

Zet wat vaker biologische gierst op je weekmenu!

Gierst is een oude graansoort en ziet eruit als ronde, gele korreltjes, waarvan de smaak doet denken aan maïs. Je kan gierst koken en bereiden als rijst, quinoa of couscous, gekookte gierst is romig en lichtzoet aromatisch. Als je de gierstkorrels licht roostert, worden ze knapperig en geven ze een spannende bite aan lunchsalades, soep, granola en dessertjes. Deze gierst is bovendien van biologische teelt en vrij van toevoegingen. Puur graan, puur genot!

Zo bereid je lekkere gierst

Je kan gierst op 2 manieren bereiden. Je kookt gierst als rijst in ruim water, de gierst heeft dan een losse structuur. Of je kookt gierst in weinig water, de gierst krijgt dan een vastere structuur en lijkt op polenta. Deze laatste methode is ideaal voor vegetarische burgers met gierst.

Wil je gierst bereiden en serveren als rijst? Voor 2 personen breng je 800 ml water, met daarin eventueel 2/3 bouillonblokje, aan de kook, voeg 100 g gierst toe, dek af en kook gedurende ongeveer 15 minuten of tot de gierst gaar is. Giet af en breng op smaak.

Wil je gierst bereiden als basis voor burgers? Voor 2 burgers breng je 400 ml water, met daarin eventueel 1/3 bouillonblokje, aan de kook, voeg 100 g gierst toe, dek af en kook op een zacht vuur gedurende ongeveer 18 minuten. Draai het vuur uit, voeg wat olijfolie toe en laat afgedekt nog 10 minuten wellen. Tip: controleer of de gierst niet droogkookt en voeg desnoods water toe.

Zo verrassend is onze bio gierst!

Koken met deze gierst bio is zeker niet ouderwets, het is veel meer dan het bereiden van gierstpap. Geluk serveer je in een kommetje, maak daarom een buddha bowl, die barst van smaak en kleur! Vul een leuke kom met voedzame gekookte gierst, gewokte broccoli en paprika, vul aan met jonge spinazieblaadjes en een gebakken eitje of tahinidressing gemaakt van nootachtige sesamzaadjes. Instant lentekriebels krijg je van lauwwarme gierstsalade met asperges, gebakken radijsjes, tuinkersdressing en romige bio pijnboompitjes, héérlijk tijdens een paasbrunch en koud ook lekker bij een picnic. Gierst is eveneens een veelgebruikt vegetarisch ingrediënt. Vegetarische gierstburgers maak je snel zelf door gekookte gierst te mengen met gehakte zongedroogde tomaatjes en tapenade van bio pompoenpitten en falafel smaakt zachter als je een deel van de kikkererwten vervangt door gekookte gierst. Deze Home made veggieburgers smaken zoveel beter dan degene die je kant-en-klaar koopt en je weet meteen wat erin zit!

Bij Allnuts.be koop je lekkere gierst van biologische teelt in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg.

Meld je aan en doe mee met het Allnuts Loyalty programma. Zo spaar je voor extra korting!