Biologische havermout 254 img

Havermout biologisch

100% BIO
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Havervlokken fijn bio 850 gr

Prijs incl. BTW per zak van 1 potjes

3,95/zak

4.65/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

3,75/zak

4.41/kg

- +

Havervlokken fijn bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

18,25/zak

3.65/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Havermout biologisch

Product beschrijving

Havermout biologisch

Fijne biologische havervlokken

Zonder toevoegingen of suiker

Voor havermoutpap, overnight oats

Rijk aan waardevolle voedingsstoffen*

Biologische havermout in hippe ontbijtbowls en trendy havermoutpap

Deze biologische havermout of biologische fijne havervlokken zijn een voedzaam ingrediënt in recepten van hippe ontbijtbowls en trendy brunchgerechten. Denk maar aan havermoutpap met gebakken appeltjes en kaneel in de winter of havermoutpap met frambozen en blauwe bessen in de zomer. Maak een powerontbijt met bio havermout, hazelnoten, rozijnen en yoghurt. Maak je dit ontbijt de avond voordien, dan geniet je 's anderendaags van een heerlijke portie overnight oats. Warme fruitcrumble met havermout en seizoensvruchten of havermoutmuffins met banaan en cacao, je maakt het allemaal met onze havermout van biologische oorsprong, dus afkomstig van haver geteeld zonder gebruik van kunstmeststoffen en chemische pesticiden. Aan deze pure havermout bio werden geen suiker of smaakstoffen toegevoegd. Een ander voordeel van deze havermout is de kortere kooktijd, doordat deze havervlokken kleiner zijn dan die van onze bio havervlokken grof. Reken op een gaartijd van ongeveer 5 à 10 minuten.

Wist je trouwens dat je bij Allnuts.be het lekkerste gedroogd fruit bio en de knapperigste noten bio koopt?

Deze voedingsstoffen zitten er in fijne havervlokken of havermout

Havervlokken hebben een hoge voedingswaarde, omdat ze rijk zijn aan mineralen en vitamines. Wat leert de Belgische voedingsmiddelentabel ons nu precies over havervlokken?

Havervlokken zijn rijk aan thiamine (vitamine B1: 0.75 mg/100 g) en een bron van kalium/potassium (388 mg/100 g).

Havervlokken zijn rijk aan ijzer want ze bevatten 4.2 mg ijzer per 100 g. Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam.

Havervlokken zijn ook magnesiumrijk met een gehalte van 125 mg/100 g. Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en de normale werking van het zenuwstelsel.

Havervlokken zijn rijk aan fosfor met een fosforgehalte van 386 mg/100 g. Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie.

Havervlokken zijn rijk aan koper want ze bezitten 0.50 mg/100 g aan koper. Koper draagt bij tot een normaal energiemetabolisme.

Havervlokken zijn een bron van zink want ze bevatten 2.6 mg/100 g aan zink. Zink draagt bij tot het metabolisme van vitamine A.

Havervlokken zijn ook een bron van selenium (10 µg/100 g). Selenium draagt bij tot de normale werking van  het immuunsysteem.

Daarenboven zijn havervlokken vezelrijk (10 g/100 g) en een bron van plantaardige eiwitten 13.5 g/100 g of 14.50% van de totale calorische waarde). Eiwitten dragen bij tot het behoud van normale botten.

Kwalitatieve havermout bio koop je bij Allnuts.be in een verpakking van 850 g of in voordelige grootverpakking van 5 kg. Denk er steeds aan om je aan te melden en mee te doen aan ons Loyalty programma. Zo kan je sparen voor extra korting! 

Bron*: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism Sciensano

Wil je graag koekjes bakken met havermout? Probeer ons gemakkelijk recept van Chocolate chips cookies.