Biologische havervlokken 253 img

Havervlokken biologisch

100% BIO
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Havervlokken grof bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

4,15/zak

4.15/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

3,94/zak

3.94/kg

- +

Havervlokken grof bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

18,25/zak

3.65/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Havervlokken biologisch

Product beschrijving

Havervlokken grof biologisch

Voor home-made granola en muesli

Voedzame vegetarische voeding

100% bio, 100% puur

Rijke bron van voedingsstoffen*

Voedzame havervlokken van biologische teelt

Met onze grove havervlokken van biologische teelt kan je meteen in de keuken aan de slag. Haal je recepten boordevol pure en ongeraffineerde ingrediënten maar uit de kast en maak voedzame haverrepen, havercrumble, groentenburgers met haverkorst en haverpannenkoeken. Maak je graag granola en muesli om het ganse gezin op drukke ochtenden toch snel en efficiënt van veel voedingsstoffen te voorzien? Maak amandel-cashew granola op basis van onze lekkere havervlokken bio of stel je eigen biologische muesli samen met deze kwalitatieve bio havervlokken en vul die aan met gedroogd fruit en noten uit ons ruim aanbod biologische voedingsmiddelen. 

Deze grove havervlokken zijn puur natuur en van biologische teelt, waardoor je er zeker van kan zijn dat ze vrij zijn van bewaarmiddelen, smaakstoffen, chemische pesticiden en kunstmeststoffen. Kook je graag bewust en bio? Bestel dan Allnuts havervlokken grof bio!

Welke voedingsstoffen zitten er in havervlokken?

Havervlokken zijn een unieke samenstelling van nuttige voedingsstoffen zonder toevoeging van smaakstoffen of suikers en daarom durven we havervlokken gezond te noemen. Maar wat zit er dan exact in die grove havervlokken?

Havervlokken zijn vezelrijk (10 g/100 g) en een bron van plantaardige eiwitten 13.5 g/100 g of 14.50% van de totale calorische waarde). Eiwitten dragen bij tot het behoud van normale botten.

Havervlokken zijn ook magnesiumrijk met een gehalte van 125 mg/100 g. Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en de normale werking van het zenuwstelsel.

Havervlokken zijn rijk aan ijzer want ze bevatten 4.2 mg ijzer per 100 g. Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam.

Havervlokken zijn rijk aan fosfor met een fosforgehalte van 386 mg/100 g. Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie.

Havervlokken zijn rijk aan koper want ze bezitten 0.50 mg/100 g aan koper. Koper draagt bij tot een normaal energiemetabolisme.

Havervlokken zijn een bron van zink want ze bevatten 2.6 mg/100 g aan zink. Zink draagt bij tot het metabolisme van vitamine A.

Havervlokken zijn rijk aan thiamine (vitamine B1: 0.75 mg/100 g) en een bron van kalium/potassium (388 mg/100 g).

Havervlokken zijn ook een bron van selenium (10 µg/100 g). Selenium draagt bij tot de normale werking van  het immuunsysteem. 

Recepten met havervlokken grof

We posten regelmatig recepten, die we maken op basis van onze smaakvolle kwaliteitsproducten. Zo vind je er het recept van Carrotcake granola, waar we trouwens moeilijk konden afblijven tijdens onze fotosessie! Want ook dat doen we bij Allnuts allemaal zelf, gerechtjes maken en fotograferen! Zo weet je dat jouw gerechtjes er even mooi zullen uitzien want bij ons is alles puur natuur! Nog vragen bij de producten of recepten? Bel ons!

Ben je op zoek naar fijne havervlokken van biologische teelt? Neem dan een kijkje bij onze havermout bio!

Kwalitatieve grove havervlokken bio koop je bij Allnuts.be in een verpakking van 1 kg of in voordelige grootverpakking van 5 kg. Denk er steeds aan om je aan te melden en mee te doen aan ons Loyalty programma. Zo kan je sparen voor extra korting! 

Bron*: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism Sciensano