Gepelde hazelnoten 7 img

Hazelnoten wit

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Hazelnoot wit 200 gr

Prijs incl. BTW per potje

5,56/potje

27.80/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

5,28/potje

26.40/kg

- +

Hazelnoot wit 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

18,00/zak

18.00/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

17,10/zak

17.10/kg

- +

Hazelnoot wit 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

86,10/zak

17.22/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Hazelnoten wit

Product beschrijving

Hazelnoot wit

Zonder vliesje, knapperig mild

Rijk aan magnesium*

Vezelrijk* tussendoortje

Super lekker in granola en slaatjes

Witte hazelnoot zonder additieven, geen vliesje, zachte smaak

Deze grote ronde hazelnoten hebben een roomwitte kleur omdat het bruine vliesje verwijderd is door verse hazelnoten even te roosteren.
Zo bekomen onze witte hazelnoten een milde notensmaak en zijn ze licht krokant. Er werden geen zout, suiker of andere additieven toegevoegd aan deze natuurlijke hazelnoten.
Pure witte hazelnoten zijn niet alleen een lekker tussendoortje, je kan er in de keuken uitgebreid mee aan de slag in recepten voor het ontbijt, lunch of diner.

Witte hazelnoten en hun voedingswaarde*

Witte hazelnoten zijn vezelrijk (8.2 g/100 g), rijk aan magnesium, fosfor en thiamine (vitamine B1 : 0.4 mg/100 g). Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en tot het onderhoud van normale botten en de normale werking van het zenuwstelsel. (Hoeveelheid magnesium in witte hazelnoot: 154 mg/100 g) Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie. (Hoeveelheid fosfor in witte hazelnoot: 300 mg/100 g).

Witte hazelnoten zijn bovendien een bron van calcium. Calcium is nodig voor de instandhouding van gezonde tanden en calcium is nodig voor het behoud van een sterk beendergestel.(Hoeveelheid calcium in witte hazelnoot: 200 mg/100 g)

Witte hazelnoten zijn een bron van ijzer. Ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam. (Hoeveelheid ijzer in witte hazelnoot 3 mg/100 g)

Witte hazelnoten zijn een bron van zink. Het zinkgehalte in hazelnoten bedraagt 2.4 mg/100 g.

Deze info is gebaseerd op de officiële voedingsmiddelentabel en maakt geen onderscheid in de voedingswaarde tussen witte en bruine hazelnoten.

Witte hazelnoot veelzijdig in een gevarieerd weekmenu

Hazelnoten wit van kleur en mild van smaak zijn een veelgebruikt ingrediënt in smaakvolle gerechten.
Blanke hazelnoten in stukjes gehakt geven een stevige bite aan zelfgemaakte groentenburgers of groentecrumbles.
Je kan een portie blanke hazelnoten ook malen tot hazelnootmeel voor muffins of voor notencake. Vul hiervoor de beker van je foodprocessor voor de helft met witte hazelnoten, cutter even, schud met de beker en zet de foodprocessor weer aan tot je meel hebt. Niet te lang laten draaien want dan heb je notenpasta van hazelnoot, wat trouwens een gezonder broodbeleg dan chocopasta uit de winkel is!
Heb je echt zin in een guilty pleasure? Dan kan je met deze kwalitatieve witte hazelnoten romig hazelnotenijs maken. Serveer 2 bolletjes hazelnotenijs in een kommetje, leg er enkele gebakken vijgen met honing bij en werk af met geroosterde amandelschilfers of kies voor onze biologische amandelschilfers, it's up to you. Nestel je gezellig onder een dekentje bij de kachel, je geliefde Netflix serie op het scherm en laat de herfst dan buiten gewoon zijn gang maar gaan! 

Bij onze bruine hazelnoten vind je een gemakkelijk recept om zelf chocopasta te maken. Maar je kan evenzeer witte hazelnoten of zelfs cashewnoten nemen als je liever een neutrale smaak hebt! Of serveer onze perenchutney met witte hazelnoot bij de volgende kaas- of tapasplank.

*Bron: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano