Du puy linzen 186 img

Dupuis linzen

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Linzen dupuis 500 gr

Prijs incl. BTW per zak van 1 potjes

3,19/potje

6.38/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

2,87/potje

5.74/kg

- +

Linzen dupuis 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

23,45/zak

4.69/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Dupuis linzen

Product beschrijving

Dupuis Linzen

Stevige structuur, volle smaak

Plantaardige vleesvervanger

Weken niet nodig, gaar in 25 min

Linzenrisotto en linzenstoofpot

Dupuis linzen met een volle smaak en stevige bite

Er bestaan verschillende soorten linzen in diverse kleuren met uiteenlopende smaken en structuren. Onze kwalitatieve Dupuis linzen zijn groen van kleur, hebben een volle smaak en een stevige structuur. Ze vallen niet uiteen tijdens het koken en zijn daardoor onder andere geschikt voor voedzame stoofschotels, rijkgevulde maaltijdsalades en linzenrisotto

Moeten Dupuis linzen geweekt worden?

Nee, linzen moeten in tegenstelling tot andere peulvruchten, niet geweekt worden. Het is dus niet nodig om onze Dupuis linzen te laten weken.  Daardoor zijn ze heel gemakkelijk in gebruik en snel te bereiden. Controleer linzen, eender van welke soort, altijd op steentjes door ze even op een keukenhanddoek te leggen. Linzen zijn namelijk een natuurproduct en worden geoogst op het veld. Doe de Dupuis linzen daarna in een vergiet en spoel ze goed af. Ze zijn nu klaar om gekookt te worden.

Kooktijd en bereiding van Dupuis linzen

Doe de gewassen Dupuis linzen in een kookpot en vul aan met veel water. Zorg dat de linzen goed onder water staan. Je mag hier aromaten zoals tijm, laurier, rozemarijn aan toevoegen voor extra smaak en een klein snuifje zout. Breng de Dupuis linzen langzaam aan de kook. Van zodra het water kookt, reken je ongeveer 20 à 25 minuten tot de linzen gaar zijn. Giet de linzen af en besprenkel ze onmiddellijk met lekkere olijfolie en voeg kruiden naar wens toe. De linzen absorberen allerhande smaken het best als ze nog warm zijn. 

Zijn Dupuis linzen en linzen van Le Puy hetzelfde?

De stevigheid en de smaak van Dupuis linzen gelijken sterk op de Franse linzen van Le Puy. Het dient gezegd dat deze laatste een erkende herkomstbenaming hebben en uiteraard fijn zijn van smaak. Dupuis linzen van Canada stammen af van dezelfde linzensoort, maar hebben geen beschermde benaming. Dit neemt niet weg dat je gerechten dezelfde stevige structuur hebben en intens van smaak zullen zijn met onze Dupuis linzen van de beste kwaliteit.

Voedzame gerechten met Dupuis linzen

Dupuis linzen zijn, net als andere linzen, zeer geliefd in de vegetarische keuken. Ook als je snel een vullend gerecht op tafel wil zetten, zijn Dupuis linzen een ideaal basisingrediënt. Maak zeker eens een winterse linzenrisotto met witloof of een traditionele Oosterse linzenstoofpot met veel groenten, tomaten en geurige kruiden. Heb je nog een restje van ons feestelijk voorgerecht "Geroosterde pompoen met burrata en sweet spiced nuts"? Voeg er Dupuis linzen aan toe en je hebt in een mum van tijd een superlekkere maaltijdsalade! Of maakte je met kerst onze Nasi Goreng met kikkererwten en heb je nog wat kikkererwten over? Doe ook die erbij.
Probeer ook eens onze rode linzen voor Indische dahl of romige groene linzen voor groene linzensoep. Naast biologische peulvruchten, granen en rijst, hebben we ook biologische notenbio zaden en pittenbiologisch gedroogd fruitbio bakbenodigdheden van de beste kwaliteit in ons gamma.

Dupuis linzen koop je bij Allnuts.be in verpakkingen van 500 g en voordelige grootverpakking van 5 kg. Meld je aan en doe mee met het Allnuts Loyalty programma. Zo spaar je voor extra korting!