Biologische rode quinoa 217 img

Quinoa rood biologisch

100% BIO
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Rode quinoa bio 225 gr

Prijs incl. BTW per potje

2,99/potje

13.29/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

2,69/potje

11.96/kg

- +

Rode quinoa bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

7,99/zak

7.99/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

7,59/zak

7.59/kg

- +

Rode quinoa bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

34,95/zak

6.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Quinoa rood biologisch

Product beschrijving

Quinoa rood biologisch

Nootachtig aroma en crispy

Kooktijd: 15 min

Biologisch geteeld 

Voor sushi en salades

Quinoa rood, nootachtig, licht knapperig én biologisch geteeld

Ben je als rasechte foodie op zoek naar zeldzame bio rode quinoa? Dan kan je helemaal je hart ophalen met onze lekkere rode biologische quinoa, die nootachtig smaakt en een knapperige structuur heeft. Je kan quinoa regelmatig aan je weekmenu toevoegen ter vervanging van rijst, aardappelen, pasta of couscous of je kan er lekker vullende buddhabowls of maaltijdsalades en zelfs geurige stoofpotjes mee maken. Maar met deze vormvaste rode quinoazaden van biologische teelt kan je nog een stapje verder gaan en verras je zelfs de meest veeleisende tafelgast.

Rode bio quinoa, voor foodies en sushi lovers

Hobbykoks en sushi lovers kunnen deze onbewerkte rode bio quinoazaden gebruiken om zelf sushi te maken. Sushi op basis van witte kleefrijst  is vaak zwaar om te verteren. Gebruik je daarentegen rode quinoa, dan is de sushi veel lichter verteerbaar en nootachtiger van smaak. Uiteraard kleeft de rode quinoa niet zoals witte sushirijst.

Experimenteer je graag in de keuken? Koop dan eens onze unieke zwarte quinoa van biologische oorsprong of onze originele tricolor quinoa.

Zo kook je rode bio quinoa

Weeg 75 g rode quinoa bio af per persoon. Spoel de rode quinoazaadjes, in een zeef met kleine gaatjes, onder de kraan. Of doe de rode bio quinoazaadjes in een ruime mengkom en zet dit onder de koudwaterkraan die je langzaam laat lopen.
Doe de gewassen rode bio quinoa in een kookpot en voeg tweemaal de hoeveelheid water toe. Dus voor 1 persoon doe je 75 gr quinoa rood en 150 ml water in de kookpot. Voeg wat zout en olijfolie toe voor de smaak. Breng aan de kook.
Zodra het water kookt, verlaag je de temperatuur tot het water zachtjes blijft koken en zet je het deksel schuin op de kookpot  om overkoken te vermijden. Reken nu ongeveer 15 minuten.
Giet het overtollige water af, doe de rode quinoakorrels terug in de kookpot, dek af en laat de rode quinoa nog 5 minuten uitstomen.
Roer de licht krokante rode quinoakorrels los met een vork en breng de rode quinoa op smaak terwijl die nog warm is. De smaken worden dan veel beter geabsorbeerd door de rode quinoazaadjes.

 Je kan bij Allnuts biologische rode quinoa kopen in potjes van 225 g en in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg.

Denk er steeds aan om je aan te melden en om zo deel te nemen aan het Allnuts Loyalty programma voor extra korting.

Als je regelmatig kookt met smaakvolle biologische ingrediënten van gecontroleerde kwaliteit, zit je gegarandeerd goed bij Allnuts! Onze gamma's bio noten, bio zaden en pitten zullen je zeker kunnen bekoren en met onze recepten hopen we je regelmatig te mogen inspireren!