Biologische rode linzen 257 img

Linzen rood biologisch

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Linzen rood bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

5,49/zak

5.49/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

5,22/zak

5.22/kg

- +

Linzen rood bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

22,45/zak

4.49/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Linzen rood biologisch

Product beschrijving

Rode linzen biologisch

Weken niet nodig

Kooktijd: 10 minuten

Healthy en funky vleesvervanger 

Voor soep, dips, curry's en burgers

Biologische koraallinzen, healthy funky food!

Linzen beleven een echte revival en zeker deze lekkere rode koraallinzen van biologische teelt! Met hun neutrale smaak en zachte textuur kunnen onze biologische rode linzen iedereen bekoren, ook degenen die niet zo van peulvruchten houden of er minder vertrouwd mee zijn. Het is niet nodig om de bio rode linzen te weken en ze zijn gaar na maximum 10 minuten, waardoor je in een recordtempo een snelle, voedzame gezinsmaaltijd op tafel tovert. Rode linzen combineren goed met geurige kruiden en specerijen, waardoor ze vaak gebruikt worden in wereldse recepten zoals Indiase curry van pompoen en linzen, Mexicaanse linzenschotel met groenten of couscous van bloemkool met linzenburgers en harissadressing. Je ziet, healthy funky food, het bestaat! En je maakt het met deze rode koraallinzen biologisch geteeld, zonder gebruik van kunstmeststoffen en chemische pesticiden.  

Welke linzen voor welk gerecht?

Rode linzen zijn neutraal van smaak en vallen snel uiteen tijdens de bereiding. Hun koraalrode kleur verdwijnt tijdens het koken. Je gebruikt rode linzen voor:

Soepen: in pittige rode linzensoep met gekruide visreepjes, in wortel-pompoensoep met rode linzen en kokoschips, in rode linzensoep met korianderpesto

Dips, spreads en tapenades: in rode linzen hummusdip, aperodip met linzen en aubergine, tapenade met rode linzen, geitenkaas en walnoten

Vegetarische burgers: Tortilla wraps met linzenburger en samuraidressing, kikkererwten-linzenburger met mozzarella en geroosterde aubergine

Stoofpotjes en curry recepten: Indiase dahl, curry met rode linzen en zoete aardappel, vegetarische linzenstoofpot met groenten en gegrilde halloumi

Wij serveren steevast een knapperige venkelsalade aangevuld met rode linzen bij de barbecue, het recept vind je hier

Maak je graag vegetarische stoofpotjes of linzen risotto met stevige linzen, die kookvast zijn? Kies dan voor groene Allnuts Dupuis linzen! Mogen de linzen medium vastkokend zijn? Kies dan voor onze groene bio linzen of groene linzen van conventionele teelt. 

Moeten rode linzen geweekt worden? Wat is de kooktijd van rode linzen?

Nee, linzen moeten niet geweekt worden, dus ook deze biologische koraallinzen niet. Je moet linzen, dus ook rode linzen, enkel even afspoelen voor gebruik en voegt ze dan toe aan kokend water. Rode linzen hebben het voordeel dat ze snel gaar zijn. Wil je graag biologische rode linzen met een ietwat vaste structuur? Kook ze dan slechts 5 à 10 minuten. Wil je de bio rode linzen goed gaar koken, omdat je ze bijvoorbeeld voor dips of linzenburgers wil gebruiken? Kook de linzen dan ongeveer 20 minuten. Als je wat smaakmakers zoals laurier, look, tijm of rozemarijn aan het kookwater toevoegt,  worden de linzen nog lekkerder.

Linzen gezond*?

Linzen, waaronder rode linzen, zijn peulvruchten met een grote hoeveelheid plantaardige eiwitten (8.2 g/100 g of 34% van de totale calorische waarde). Het Vlaams Instituut Gezond Leven adviseert dan ook om vlees regelmatig te vervangen door linzen en ze een vaste plaats te geven in je wekelijks eetpatroon*.

Bovendien zijn gekookte linzen een bron van ijzer (3.3 mg/100 g) en vezels (4.2 mg/100 g). Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam.

Gekookte linzen zijn tevens rijk aan selenium (42 µg/100 g) en koper (0.4 mg koper per 100 g gekookte linzen). Selenium draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Koper draagt bij tot een normaal energiemetabolisme.

Gekookte rode linzen bevatten gemiddeld slechts 97 kcal per 100 g en 0.5 g vetstoffen per 100 g.

Dit is de voedingswaarde van gekookte! linzen, gebaseerd op de Vlaamse voedingsmiddelentabel van Nubel ism Sciensano. De voedingswaarde die je terugvindt bij "specificaties" op deze pagina is de voedingswaarde van ongekookte linzen.

Biologische rode linzen van de beste kwaliteit koop je bij Allnuts.be per 500 g of in voordelige grootverpakking van 5 kg. Meld je aan en doe mee met het Allnuts Loyalty programma. Zo spaar je voor extra korting!

Bron*: Vlaams Instituut Gezond leven/peulvruchten