Biologische groene linzen 256 img

Linzen groen biologisch

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Linzen groen bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

5,49/zak

5.49/kg

- +

Linzen groen bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

22,45/zak

4.49/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Linzen groen biologisch

Product beschrijving

Biologische groene linzen

Weken niet nodig

Kooktijd: 20 -25 minuten

Eiwitrijke, natuurlijke vleesvervanger

Voor salades, risotto en stoofpot

Voedzame linzen van biologische teelt

Deze biologische groene linzen hebben een medium vaste textuur en een meer uitgesproken smaak dan rode linzen. Groene bio linzen zijn heel lekker en voedzaam en gebruik je in salades, risotto en stoofpotjes. De groene linzen van biologische teelt moeten niet geweekt worden en hebben een kooktijd van 20 à 25 minuten. 

Om de groene bio linzen te koken voor een salade of om de linzen toe te voegen aan quinoa, couscous of andere granen, aan een vis- of vleesschotel, zet je een kookpot met voldoende water op het vuur, voeg aromaten zoals laurier, tijm, rozemarijn toe en breng aan de kook. Als het water kookt, voeg je de groene linzen toe. Kook zachtjes gedurende ongeveer 20 à 25 minuten, giet de linzen af. Breng de linzen op smaak als ze nog warm zijn.

Wil je de bio groene linzen gebruiken in een linzenstoofpot of linzenrisotto? Hou dan goed rekening met de gaartijd van de linzen. Zo voorkom je dat de groene linzen uit elkaar vallen.

Wat is de voedingswaarde van gekookte groene linzen?

Gekookte linzen, zoals groene linzen, bevatten een grote hoeveelheid plantaardige eiwitten (8.2 g/100 g of 34% van de totale calorische waarde). Niet verwonderlijk dat iedereen die op zoek is naar plantaardige alternatieven voor vlees graag linzen op het menu zet.

Bovendien zijn gekookte linzen een bron van ijzer (3.3 mg/100 g) en vezels (4.2 mg/100 g). Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam.

Gekookte linzen zijn tevens rijk aan selenium (42 µg/100 g) en koper (0.4 mg koper per 100 g gekookte linzen). Selenium draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Koper draagt bij tot een normaal energiemetabolisme.

Gekookte linzen bevatten gemiddeld slechts 97 kcal per 100 g en 0.5 g vetstoffen per 100 g.

Dit is de voedingswaarde van gekookte linzen, gebaseerd op de Vlaamse voedingsmiddelentabel van Nubel ism Sciensano. De voedingswaarde die je terugvindt bij "specificaties" op deze pagina is de voedingswaarde van ongekookte linzen.

Biologische groene linzen van de beste kwaliteit koop je bij Allnuts.be per 500 g of in voordelige grootverpakking van 5 kg. Meld je aan en doe mee met het Allnuts Loyalty programma. Zo spaar je voor extra korting!

Wil je Indische curry of hummus-linzendip maken? Dan kan je best onze biologische rode linzen of rode linzen van conventionele teelt bestellen!