Biologische pijnboompitten 208 img

Pijnboompitten biologisch

100% BIO
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Pijnboompitten bio 175 gr

Prijs incl. BTW per potje

9,99/potje

57.09/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

8,99/potje

51.37/kg

- +

Pijnboompitten bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

55,44/zak

55.44/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

53,78/zak

53.78/kg

- +

Pijnboompitten bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

255,00/zak

51.00/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Pijnboompitten biologisch

Product beschrijving

Pijnboompitten biologisch

100% bio zonder toevoegingen

Bewaaradvies: donker en fris 10-15°C

Romig mondgevoel, zachte smaak

Bananenpudding met pijnboompitten

Smaakvolle pijnboompitten van gecontroleerde, biologische teelt

Onze lekkere biologische pijnboompitten hebben een romig mondgevoel en een zachte, nootachtige smaak, die een beetje aan amandel doet denken. Deze pijnboompitten bio zijn licht beige van kleur en zonder toevoeging van smaakstoffen of andere additieven. Bovendien zijn de pijnboompitten afkomstig uit gecontroleerde, gecertificeerde landbouw dus ze zijn met veel zorg geteeld zonder kunstmeststoffen, zonder chemische pesticiden. Ons volledig bio gamma is TUV Nord gecertificeerd, wat wil zeggen dat je bij Allnuts steeds kan rekenen op betrouwbare kwaliteit.

Welke voedingswaarde hebben pijnboompitjes?

Over noten, zaden en pitten vind je de gekste info op het net. Bij Allnuts vind je correcte info over de voedingswaarde van pijnboompitten, die gebaseerd is op de Belgische voedingsmiddelentabel*. Wat leert deze tabel met de belangrijkste voedingswaardes ons over pijnboompitten?

Pijnboompitten zijn een bron van vitamines. Zo zijn pijnboompitten rijk aan thiamine (vitamine B1) en pijnboompitten zijn een bron van riboflavine (vitamine B2). De hoeveelheid thiamine in pijnboompitten bedraagt 0.36 mg/100 g, de hoeveelheid riboflavine is 0.23 mg/100 g in pijnboompitten.

Pijnboompitjes zijn een bron van vezels 3.7 g/100 g, maar zonnebloempitten en lijnzaad bevatten meer vezels.

Daarnaast zijn pijnboompitten rijk aan mineralen. Zo zit er 251 mg magnesium in 100 g pijnboompitten, daardoor mogen we pijnboompitten zeker magnesiumrijk noemen.

Pijnboompitten zijn ijzerrijk want het ijzergehalte bedraagt 5.5 mg/100 g en fosforrijk want het gehalte fosfor in pijnboompitten is 575 mg/100 g. Met 6.5 mg/100 g zink mogen we stellen dat pijnboompitten rijk zijn aan zink.

Bananenpudding met kaneel en romige biologische pijnboompitjes

Doe 2 rijpe bananen, een snuifje gemberpoeder, het sap van 1/2 citroen en ongeveer 150 ml dikke kokosmelk in de blender. Mix het geheel glad. Verdeel over 2 kommetjes en verwarm in de microgolfoven gedurende ongeveer 2 minuten of tot de bananenpudding even gekookt heeft. Werk af met pure, ongeroosterde pijnboompitjes om de romige smaak te benadrukken. Geniet van dit vorstelijk ontbijt, in aangenaam gezelschap en met een goede tas koffie of je geliefde thee. Hierna hebben jullie zeker zin gekregen in een stevige wandeling of een uitdagende fietstocht, want zowel bananen als pijnboompitten zijn voedzaam en vullend.

Doe je regelmatig aan sport en neem je graag een lekker en voedzaam tussendoortje mee voor onderweg? Probeer dan zeker onze biologische kwaliteitsnoten eens, of diverse zaden en pitten van biologische oorsprong.

Je kan onze biologische gecertificeerde pijnboompitten kopen in potjes van 175 gr of in grootverpakkingen van 1 kg en 5 kg.

Meld je tijdens het bestelproces zeker aan om mee te doen aan ons Loyalty programma.

Heb je nog vragen bij onze producten? Aarzel niet om ons te contacteren, wij helpen je graag verder.

*Bron: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano