Ongezouten pistachenoten 57 img

Pistache groen gepeld

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Pistache groen gepeld 100 gr

Prijs incl. BTW per potje

8,64/potje

86.40/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

8,29/potje

82.90/kg

- +

Pistache groen gepeld 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

62,52/zak

62.52/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

61,89/zak

61.89/kg

- +

Pistache groen gepeld 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

310,10/zak

62.02/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Pistache groen gepeld

Product beschrijving

Pistache groen

Ongeroosterde, ongezouten natuurnoot

Basis voor pistache ijs, pistachepasta en pistachepesto

"Slanke" noot uit het vuistje

Rijk aan vitamines en mineralen*

Exclusieve groene pistachenoten met intense pistachesmaak  

Deze exclusieve pistachenoten onderscheiden zich van andere pistaches door hun intense pistachesmaak, hun smaragdgroene kleur en hun gladde structuur. Onze groene pistaches zouden we ook baby pistaches kunnen noemen omdat ze geplukt worden alvorens ze volgroeid zijn. In tegenstelling tot andere pistaches springt de dop van deze natuurlijke pistachenoot niet vanzelf open, maar moet dit manueel gebeuren. Daarna wordt het vliesje rond de gepelde pistache individueel verwijderd. Het resultaat van dit arbeidsintensieve proces zijn kwalitatieve pure groene pistachenoten, die opvallen door hun fluweelzacht mondgevoel en hun uitgesproken pistachesmaak, die eerder zoet dan zout is. Deze pistaches zijn niet geroosterd en niet gezouten.

Voedingswaarde* van natuurlijke pistachenoten

Pistachenoten zijn een bron van plantaardig eiwit met 20.6 g eiwit per 100 g pistaches (15% van de totale calorische waarde). Eiwitten dragen bij tot het behoud van normale botten. Pistaches zijn rijk aan thiamine (vitamine B1: 0.87 mg/100 g) en magnesium (121 mg/100 g). Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en de normale werking van het zenuwstelsel. Pistachenoten zijn rijk aan ijzer met een ijzergehalte van 4.2 mg/100 g. Ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam. Pistachenoten zijn rijk aan fosfor (490 mg/100 g). Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie. Pistaches zijn een bron van zink want ze bevatten 2.2 mg/100 g. Pistachenoten zijn heel vezelrijk met een vezelgehalte van 10.3 g/100 g. Pistachenoten zijn bovendien één van de "slankste" noten, daardoor bevat pesto gemaakt van pistachenoten minder calorieën dan een traditionele pesto gemaakt van pijnboompitten. 

Groene pistachenoten met hoge Wow-factor

Je kan deze donkergroene pistachenoten natuurlijk puur uit de hand eten. Maar de gastronomische mogelijkheden van groene pistaches zijn eindeloos. Pistache ijs en pistachepasta ogen smakelijk groen en hebben een volle, natuurlijk zoete smaak door gebruik van Allnuts groene pistachenoot zonder vliesje.  Zowel het pistache ijs als de pistachepasta kan je ook maken met onze kwalitatieve gepelde pistachenoot natuur. De smaak zal een tikkeltje zout in plaats van zoet zijn, de kleur minder groen. Maar de kwaliteit van onze gepelde pistachenoten voldoet eveneens aan de hoogste eisen, zoals je dat van Allnuts gewend bent. Het is dus puur een kwestie van persoonlijke smaak en dat is totally up to you!

Deze pistachenoot groen van kleur doet het eveneens super goed als finishing touch met grote Wow-factor op een Buddha bowl gevuld met geroosterde bloemkool en pompoen, quinoa, tofu  granaatappelpitjes en gehakte groene pistaches on top. 
Carpaccio van sinaasappel met rozenwater en grof gehakte groene pistachenoten is nog zo een goddelijke combinatie. Of probeer ons receptje Zuiders spiesje met prosciutto en pistachepesto!

Bij Allnuts.be koop je groene pistaches in potjes van 100 g en in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg.
Meld je altijd aan tijdens het bestelproces en doe mee aan het Loyalty programma om extra korting te sparen

Bron*: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano