Biologisch sesamzaad 222 img

Sesamzaad ongepeld biologisch

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Sesamzaad ongepeld bio 200 gr

Prijs incl. BTW per potje

2,29/potje

11.45/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

2,06/potje

10.30/kg

- +

Sesamzaad bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

7,99/zak

7.99/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

7,59/zak

7.59/kg

- +

Sesamzaad bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

34,95/zak

6.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Sesamzaad ongepeld biologisch

Product beschrijving

Sesamzaad ongepeld biologisch

100% biologisch certificaat

Rijk aan calcium, magnesium, ijzer*

Nootachtig en crispy

Voor sesamcrackers en hummus

Ongepeld bio sesamzaad van Allnuts, een bewuste keuze!

Deze ongepelde biologische sesamzaadjes hebben een beige-lichtbruine kleur, een licht krokante textuur en een uitgesproken nootachtige smaak.De ongepelde sesamzaadjes bio zijn gebruiksklaar, maar je kan ze ook even roosteren op middelmatig vuur zonder vetstof, voor nog meer aroma en knapperigheid.

Biologische, pure voeding is een bewuste keuze! Kies je voor biologisch geteeld ongepeld sesamzaad van Allnuts, dan kies je voor zuiver sesamzaad dat bovendien met zorg geteeld is, zonder gebruik van kunstmeststoffen of chemische pesticiden. Je mag erop vertrouwen dat Allnuts, als ambachtelijk bedrijf, veel belang hecht aan de kwaliteit en voedselveiligheid van onze producten. Doordat deze ongepelde sesamzaadjes een TUV Nord bio certificaat hebben en omdat ons volledig bedrijf IFS V7 gecertificeerd is, kan je bij Allnuts altijd rekenen op natuurlijke sesamzaadjes van de beste betrouwbare kwaliteit.

Van ontbijt tot diner, van zoet tot hartig koken met ongepeld sesamzaad bio

Lekkere, magnesiumrijke sesamzaadjes van goede kwaliteit kan je heel regelmatig over allerhande ontbijtjes, lunchgerechten, dips, tapenades, diner dishes en zelfs desserten strooien. De smaak van onze bio ongepelde sesamzaden is heel puur en uitgesproken nootachtig, bekend van vele wereldse gerechten, denk maar aan kip met sinaasappelsaus uit China, Libanese hummus, gomasio uit Japan en zoete desserten zoals halva uit Turkije en Griekenland.

Maar het hoeft zelfs niet zo ingewikkeld te zijn, een potje yoghurt of plantaardig alternatief smaakt verrassend anders als je er niet enkel granola, maar tevens wat sesamzaadjes over strooit. Een lekkere groene salade met blauwschimmelkaas, gebakken vijgen met honing en sesamzaadjes, héérlijk! Maal er wel flink wat peper op voor extra pit! Een stukje zalm in dit ongepeld bio sesamzaad gewenteld, krijgt een knapperig korstje zonder dat je paneermeel gebruikt, wat volwaardige basmati rijst met verse groenten erbij en je hebt snel een geurige en evenwichtige maaltijd.

Bak je zelf regelmatig broodjes of low-carb crackers? Maak volgende keer eens speltbroodjes met speltbloem bio uit ons Bio gamma afgewerkt met biologisch sesamzaad of sesamcrackers en combineer met andere zaden zoals hennepzaad, bio chiazaad of bio lijnzaad.

Gepeld of ongepeld sesamzaad kopen

Gepeld en ongepeld sesamzaad kan je beiden op dezelfde manier gebruiken. De smaak van gepeld sesamzaad is zachter dan de smaak van ongepeld sesamzaad, die voor sommigen als licht bitter ervaren wordt. Gepeld sesamzaad is lichter van kleur dan ongepeld sesamzaad. Ongepeld sesamzaad is een tikkeltje krokanter dan gepeld sesamzaad, al is het verschil miniem te noemen. Qua voedingswaarde is er weinig verschil in gepeld en ongepeld sesamzaad**. Het belangrijkste bij de aankoop van sesamzaad is te kiezen voor een betrouwbare leverancier en daarvoor zit je bij Allnuts gegarandeerd goed!

Sesamzaad is rijk aan calcium, ijzer en...

Sesamzaad is bijzonder rijk aan calcium (1098 mg/100 g), magnesium (331 mg/100 g) en fosfor (607 mg/100 g).
Calcium is nodig voor de instandhouding van gezonde tanden en calcium is nodig voor het behoud van een sterk beendergestel.
Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en de normale werking van het zenuwstelsel.
Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie.
Bovendien is sesamzaad rijk aan thiamine (vitamine B1 - 0.99 mg/100 g), zeer ijzerrijk (9.5 mg/100 g) en rijk aan zink (5 mg/100 g). Sesamzaad is een bron van plantaardig eiwit (23.8 g/100 g of 16% van de totale calorische waarde).
Bij Allnuts kan je rekenen op correcte info over de voedingswaarde van sesamzaad.*

Je kan ons biologisch en met zorg geteeld ongepeld sesamzaad verkrijgen in potjes van 200 g of voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg.

Denk er steeds aan om je aan te melden en om zo deel te nemen aan ons Loyalty programma.

*Bron: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano

**Bij Allnuts zijn we gespecialiseerd in kwalitatieve voedingsmiddelen. Voor deskundig advies omtrent gezondheid richt je je best tot een voedingsdeskundige of arts.