Biologisch cacaopoeder 240 img

Cacaopoeder biologisch

100% BIO
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Cacaopoeder bio 150 gr

Prijs incl. BTW per potje

2,99/potje

19.93/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

2,69/potje

17.93/kg

- +

Cacaoopoeder bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

9,99/zak

9.99/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

9,49/zak

9.49/kg

- +

Cacaopoeder bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

44,95/zak

8.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Cacaopoeder biologisch

Product beschrijving

Biologisch cacaopoeder

Van biologische cacaoplantages

Pure cacao zonder toevoegingen

Low fat cacao 10-12%

Chocoladevervanger zonder suiker

Hoe maakt men cacaopoeder?

Dit biologisch cacaopoeder heeft een pure chocoladesmaak omdat het gemaakt wordt van biologische cacaobonen zonder dat er suiker of kunstmatige aroma's toegevoegd worden. De gecontroleerde teelt van deze kwalitatieve cacaobonen is 100% biologisch, dit betekent dat er geen kunstmeststoffen, geen kunstmatige pesticiden of genetisch gemanipuleerde organismen gebruikt zijn.

De bio cacaobonen groeien in peulen en worden geplukt van biologische Theobroma cacaobomen. Na de oogst worden de verse cacaobonen uit de peul gehaald en zorgvuldig geselecteerd en gecontroleerd. Enkel cacaobonen, die voldoen aan de strengste normen, worden vervolgens gefermenteerd. Dat is een natuurlijk gistingsproces, wat onder andere de smaak van het toekomstige cacaopoeder ten goede komt. Het vruchtvlees van de cacaobonen is, na deze natuurlijke fermentatie, in gewicht afgenomen. De biologische cacaobonen worden vervolgens gedroogd, gereinigd, ontzuurd en geroosterd, gemalen en geperst tot puur cacaopoeder met een verlaagd vetgehalte van 10 tot 12%. De vetrijke cacaoboter, die overblijft, wordt onder andere gebruikt om chocolade te maken.

Cacaopoeder gezond? Welke voedingsstoffen in puur cacaopoeder?

Cacaopoeder dat puur en ongezoet is, is rijk aan mineralen en een bron van vitamines. Het Allnuts biologisch cacaopoeder voldoet volledig aan deze criteria. Als we de Belgische voedingsmiddelentabel bekijken, leert die ons het volgende over cacaopoeder:

Cacaopoeder is rijk aan magnesium. Een voedingsmiddel mag magnesiumrijk genoemd worden vanaf 112 mg/100 g. Cacaopoeder bevat maar liefst 414 mg magnesium per 100 g! Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en de normale werking van het zenuwstelsel.

Cacaopoeder is ook ijzerrijk. Vanaf een gehalte van 4 mg/100 g mag een voedingsmiddel ijzerrijk genoemd worden. Cacaopoeder bezit maar liefst 12.5 mg ijzer per 100 g! Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam.

Cacaopoeder is rijk aan fosfor. Met een gehalte van 210 mg/100 g mag een voedingsmiddel fosforrijk genoemd worden. Wist je dat er 656 mg fosfor zit in 100 g cacaopoeder? Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie.

Een voedingsmiddel is rijk aan zink vanaf 3 mg/100 g. Cacaopoeder bevat maar liefst 8.9 mg zink per 100 g! Zink draagt bij tot het metabolisme van vitamine A.

Cacaopoeder bezit veel koper, want een voedingsmiddel mag rijk aan koper genoemd worden vanaf 0.30 mg/100 g. Het kopergehalte in cacaopoeder bedraagt 3.9 mg/100 g! Koper draagt bij tot een normaal energiemetabolisme.

Cacaopoeder is bovendien heel vezelrijk met 34 g voedingsvezels per 100 g! Cacaopoeder is rijk aan kalium 1920 mg/100 g én cacaopoeder is een bron van riboflavine (vitamine B2) met 0.40 mg/100 g. Riboflavine draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.

Cacaopoeder is ook nog rijk aan plantaardige eiwitten met 18 g/100 g of 21.40% van de totale calorische waarde. Eiwitten dragen bij tot het behoud van normale botten.

Het mag duidelijk zijn dat Allnuts puur cacaopoeder, zonder toegevoegde suiker en verlaagd vetgehalte, een hoge voedingswaarde heeft!

Chocolademelk met puur cacaopoeder bio, vloeibaar comfortfood

Wat is er beter na een stevige winterwandeling of na uren in de file te hebben gestaan dan een tas warme chocomelk? Dat is toch wel hét favoriete drankje bij uitstek in de categorie "comfort food & drinks". De hoogste tijd dus om een receptje van pure chocolademelk op basis van biologisch cacaopoeder en (plantaardige) melk met jullie te delen.

Doe 2 koffielepels Allnuts biologisch cacaopoeder in een beker. Voeg langzaam 2 dl tot 2.5 dl (plantaardige) melk toe terwijl je blijft roeren met een klein kloppertje, om klonters te vermijden. Indien gewenst kan je wat honing of een ander zoetmiddel naar keuze toevoegen,  hoe minder hoe gezonder uiteraard. Zet de tas op ongeveer 600 watt in de microgolfoven gedurende 1 minuut. Haal uit de oven, roer opnieuw goed in de chocomelk en plaats terug in de oven tot de chocolademelk warm is, maar niet kookt. Je kan deze chocomelk op basis van biologisch cacaopoeder ook perfect in een steelpannetje op het vuur maken. Als het een keer wat meer mag zijn, kan je dit goddelijke drankje afwerken met een toefje room, krokante bio cacaonibs en een fruitige toets van onze gevriesdroogde framboosjes. Geniet van dit heerlijke drankje!

Gemakkelijke Allnuts recepten met cacaopoeder

Wist je dat je super luchtige chocomousse kan maken met dit cacaopoeder en onze zachte Medjouldadels, die we gebruikt hebben als natuurlijke suikervervanger. Hier vind je het recept! En ook brownies worden chewy en fudgy door Medjools en cacao én gezonder dan klassieke brownies bovendien! Probeer het originele Allnuts recept van gezondere brownies en ontdek meteen welk plantaardig ingrediënt nog zorgt voor die smeuïge structuur! Hou je van chocopasta? Start je dag vol energie met een heerlijke boterham besmeerd met zelfgemaakte choco hazelnotenpasta.

Bij Allnuts koop je puur biologisch cacaopoeder van de beste kwaliteit in potjes van 150 g en in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg. Je kan deelnemen aan ons Loyalty getrouwheidsprogramma door je aan te melden tijdens het bestelproces. Op die manier kan je sparen voor extra korting!