Haver 294 img

Havervlokken

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Havervlokken grof 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

4,92/zak

4.92/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

4,67/zak

4.67/kg

- +

Havervlokken grof 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

18,00/zak

3.60/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Havervlokken

Product beschrijving

Havervlokken grof

Granola en muesli basisingrediënt

Maak zelf havermeel en haverkoekjes

Rijk aan mineralen, vezels en vitamine*

Puur zonder additieven, volkoren

Pure volkoren havervlokken van de haverkorrel, zonder additieven

Deze pure havervlokken zijn afkomstig van volkoren haverkorrels, zonder toevoeging van suiker, smaakstoffen of andere additieven. Doordat ze zacht gestoomd werden, kan je de grove havervlokken gebruiken om zelf granola, muesli of havermeel te maken. Je hebt havervlokken tegenwoordig in veel recepten nodig. Zo komen grove havervlokken vaak voor in de ingrediëntenlijst van energierijke powerrepen, gezonde crumbles, oat bliss balls, granola haverrepen en haverbrood. Havervlokken zijn nu éénmaal rijk aan nuttige voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen.

Ontdek de hoge voedingswaarde* van havervlokken!

Havervlokken hebben een hoge voedingswaarde, omdat ze rijk zijn aan mineralen en vitamines. Wat leert de Belgische voedingsmiddelentabel ons nu precies over havervlokken?

Havervlokken zijn rijk aan thiamine (vitamine B1: 0.75 mg/100 g) en een bron van kalium/potassium (388 mg/100 g).

Havervlokken zijn rijk aan ijzer want ze bevatten 4.2 mg ijzer per 100 g. Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam.

Havervlokken zijn ook magnesiumrijk met een gehalte van 125 mg/100 g. Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en de normale werking van het zenuwstelsel.

Havervlokken zijn rijk aan fosfor met een fosforgehalte van 386 mg/100 g. Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie.

Havervlokken zijn rijk aan koper want ze bezitten 0.50 mg/100 g aan koper. Koper draagt bij tot een normaal energiemetabolisme.

Havervlokken zijn een bron van zink want ze bevatten 2.6 mg/100 g aan zink. Zink draagt bij tot het metabolisme van vitamine A.

Havervlokken zijn ook een bron van selenium (10 µg/100 g). Selenium draagt bij tot de normale werking van  het immuunsysteem.

Daarenboven zijn havervlokken vezelrijk (10 g/100 g) en een bron van plantaardige eiwitten 13.5 g/100 g of 14.50% van de totale calorische waarde. Eiwitten dragen bij tot het behoud van normale botten.

Wij vinden deze grove havervlokken alvast gezond en gaan er regelmatig in de keuken mee aan de slag. Zo maakten we geurige Carrotcake granola met onze havervlokken, noten, zaden en pitten, moet je zeker ook eens doen! Heb je geen tijd om granola te maken, bestel dan onze ambachtelijke Granola Sweet Honey, die we artisanaal maken in ons eigen atelier! Home made granola by Allnuts!

Kwalitatieve grove havervlokken koop je bij Allnuts.be in een verpakking van 1 kg of in voordelige grootverpakking van 5 kg. Denk er steeds aan om je aan te melden en mee te doen aan ons Loyalty programma. Zo kan je sparen voor extra korting!

Bron*: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism Sciensano