Havermout 295 img

havermout

AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Havervlokken fijn 850 gr

Prijs incl. BTW per zak

4,00/zak

4.71/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

3,80/zak

4.47/kg

- +

Havervlokken fijn 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

16,25/zak

3.25/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

havermout

Product beschrijving

Havermout

Voor havermoutpap, hip en hot

Voor oatmeal, overnight oats, porridge

Hoge voedingswaarde*

Fijne volkoren havervlokken

Havermout, hip, hot en trendy

Havermout is helemaal terug van weggeweest en is hipper dan ooit! Deze volkoren havermout worden ook wel fijne havervlokken genoemd en je gebruikt ze om havermoutkoekjes, havermoutpannenkoeken, havermoutmeel, oatmeals, overnight oats, porridge, havermoutmuffins, havermoutwafels, havermoutcrumble en havermoutsmoothie mee te maken. Zijn we iets vergeten? Oh ja, trendy havermoutpap, die je all day long kan eten in heuse oatmeal restaurants, de nieuwste hype op gastronomisch vlak. Zeg niet zomaar havermoutpap tegen een mooi gepresenteerde en voedzame ontbijtbowl van havermout, gebakken peer met dadelkaramel en home made amandelgranola. Tijdens de lunch geniet je van Scandinavisch brood met fijne havervlokken, belegd met gegrilde groenten en een gepocheerd ei. Nog niks zoet gehad vandaag? Dan kan je misschien eens proeven van havermout pancakes met banaan en geroosterde hazelnoten. Loopt het water je ook al in de mond? Met deze lekkere en kwalitatieve havermout maak je het allemaal zelf!

Havermout of fijne havervlokken zijn afkomstig van de haverkorrel, die volgens een bepaald procédé tot vlokken zijn geplet. Deze fijne havervlokken zijn kleiner dan onze grove  havervlokken en daardoor sneller gaar. Je kan er dus meteen in de keuken mee aan de slag. Deze havermout is volledig natuurlijk, want er werden geen suiker of andere smaakmakers toegevoegd. Deze gebroken haverkorrels zijn in ongeveer 5 à 10 minuten gaar.

Wil je zelf granola maken? Dat kan met deze havermout, maar wij gebruiken bij voorkeur onze grove havervlokken of grove havervlokken bio. Je kan het zelf ontdekken in ons recept van Carrot cake granola. Havermeel kan je zowel van grove als van deze fijne havervlokken maken, je doet ze gewoon in de blender en maalt ze fijn tot havermeel.

Havermout, rijk aan vitamines en mineralen*

Havermout zijn fijne havervlokken, een rijke bron van voedingsstoffen. Zo zijn havervlokken vezelrijk (10 g/100 g) en een bron van plantaardige eiwitten 13.5 g/100 g of 14.50% van de totale calorische waarde). Havervlokken zijn ijzerrijk (4.2 mg/100 g) en magnesiumrijk met een gehalte van 125 mg/100 g. Havervlokken zijn rijk aan fosfor (386 mg/100 g) en rijk aan koper want ze bezitten 0.50 mg/100 g aan koper. Havervlokken zijn rijk aan thiamine (vitamine B1: 0.75 mg/100 g) en een bron van kalium/potassium (388 mg/100 g). Havervlokken zijn ook een bron van selenium (10 µg/100 g) en een bron van zink want ze bevatten 2.6 mg/100 g aan zink.

Wil je ontdekken wat al deze voedingsstoffen in haver voor je lichaam betekenen? Neem dan een kijkje bij onze biologische havermout. En wil je lekkere koekjes bakken met havermout? Probeer dan ons recept van Chocolate chips cookies

Havermout van de beste kwaliteit en met een volle smaak koop je online bij Allnuts.be in een verpakking van 850 g of in voordelige grootverpakking van 5 kg. Denk er steeds aan om je aan te melden en mee te doen aan ons Loyalty programma. Zo kan je sparen voor extra korting! 

Bron*: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism Sciensano