missing img

Amandel bruin biologisch

100% BIO
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Amandel bruin bio 200 gr

Prijs incl. BTW per potje

4,99/potje

24.95/kg

Tip! Korting vanaf 3 potjes

4,49/potje

22.45/kg

- +

Amandel bruin bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

17,99/zak

17.99/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

17,45/zak

17.45/kg

- +

Amandel bruin bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

84,95/zak

16.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Amandel bruin biologisch

Product beschrijving

Biologische amandelen bruin

Biologische teelt

Puur zonder additieven

Krokante, vezelrijke snack*

Bron van ijzer, calcium en zink*

Bruine amandelen 100% biologisch en voedzaam

Allnuts bio amandelen bruin zijn de meest natuurlijke, onbewerkte amandelnoten, 100% biologisch verbouwd, zonder kunstmatige meststoffen zonder chemische pesticiden. Ze zijn enkel van de dop ontdaan, maar het bruine vliesje blijft bij deze biologische bruine amandel zitten. Bruine amandelen bio van Allnuts hebben een knapperige, stevige bite.  Je kan een handje pure onbewerkte amandelnoten regelmatig eten als voedzaam tussendoortje. Deze natuurlijke bruine bio amandelen lenen zich eveneens perfect om te verwerken in gerechten zoals in een krakende amandelcrumble, amandel granola, amandelpesto, amandelsmoothie of couscous met amandelen.

Allnuts biologische bruine amandelnoten, niet bitter, geen blauwzuur

Het is je misschien al eens overkomen, een bruine amandel met een intens bittere smaak. Die bitterheid is afkomstig van het blauwzuur aanwezig in bepaalde amandelsoorten. Aangezien wij een ambachtelijk bedrijf met jarenlange ervaring in de notensector zijn, kiezen wij resoluut voor amandelen met een zachte, niet bittere smaak. Zo koop je bij Allnuts altijd lekkere amandelnoten!

Biologische bruine amandelen, natuurlijke bron van voedingsstoffen* 

Bruine amandelen zijn, net als witte amandelen, een bron van vitamines, mineralen, plantaardig eiwit en vezels.

Bruine amandelen zijn een bron van thiamine (vitamine B1: 0.22 mg/100 g) en bruine amandelen zijn rijk aan riboflavine (vitamine B2: 0.62 mg/100 g).

Bruine amandelen zijn rijk aan calcium met 252 mg calcium per 100 g. Calcium is nodig voor de instandhouding van gezonde tanden en calcium is nodig voor het behoud van een sterk beendergestel.

Bruine amandelnoten zijn rijk aan magnesium (170 mg/100 g). Magnesium draagt bij tot het behoud van een gezonde werking van de spieren en de normale werking van het zenuwstelsel.

Bruine amandelen zijn rijk aan ijzer want het ijzergehalte in amandel bedraagt 4.1 mg/100 g. Ijzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, ijzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam.

De bruine amandel is rijk aan fosfor met 454 mg/100 g. Fosfor draagt bij tot de normale productie, opslag en transfer van energie.

Bruine amandelen zijn een bron van zink met 2.2 mg/100 g. Zink draagt bij tot het metabolisme van vitamine A.

De hoeveelheid eiwitten in bruine amandelen bedraagt 21 g/100 g of 14% van de totale calorische waarde. Eiwitten dragen bij tot het behoud van normale botten.

Bruine amandelen zijn vezelrijk want het vezelgehalte in amandelen bedraagt 12.9 g/100 g.

Onze recepten met amandelen

We maken regelmatig gemakkelijke recepten met amandelen. Zo maakten we geurige carrotcake granola en geroosterde pompoen met burrata en Sweet spiced nuts. Met ons smaakvol amandelmeel, daar kan je heerlijke Chocolate Chips cookies mee bakken, gebruik het voor zelfgemaakte Marsepeinen patatjes of maak snel onweerstaanbare Pindafudge.  

Kwaliteitsvolle bio amandel bruin koop je online bij Allnuts.be in herbruikbare potjes van 200 g of voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg.

Denk eraan om je aan te melden tijdens het bestelproces, zo kan je meedoen aan ons Loyalty programma en sparen voor extra korting.

Heb je nog vragen bij onze producten? Contacteer ons, wij helpen je graag verder!

*Bron: Belgische voedingsmiddelentabel van Nubel ism FOD Volksgezondheid en Sciensano

Amandel bruin biologisch

Product documenten